Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie kolegów. W sobotę będąc na myjni zauważyłem białe kropki po farbie (wielkości ostrego końca od szpilki). Załamałem sie ponieważ niedawno robiłem korektę i pełen zestaw detailimgowy:( jak to usunąć koledzy? Próbowałem alkoholem izolropylowym-0 efektu, benzyna ekstrakcja rownież nic nie wnosi. Jedynie Glinka daje rade. I teraz moje pytania: wiem ze z lakieru glinką to usune+korekta(ewentualnie cleaner)a czym usunąć ślady z uszczelek gumowych i matowych plastików?

Z góry dziękuje za pomoc:)

Posted

Ja bym nie próbował acetonu, jeżeli uszczelki masz z naturalnej gumy to nic sie nie stanie ale jak masz domieszkę sztucznego tworzywa to różnie może być. No i na 100% nie na lakierze.

Posted

Dziękuje kolego. Gdybym wiedział jaki rodzaj farby mam na aucie to byłoby łatwiej napewno. Dzis chyba spróbuje delikatnie rozpuszczalnikiem zobaczyć(mowię o uszczelkach).

Dodane po 11 godzinach 52 minutach 4 sekundach:

A więc mały update, rozpuszczalnik chlorokauczukowy nie daje rady muszę spróbować normalnego bo juz kończą mi sie pomału pomysły:(

Posted

Rozpuszczalnik uniwersalny tez nic nie zmywa z gumy:( nie mam juz pomysłów koledzy:( Jak by ktoś z Was miał jakiś pomysł będę wdzięczny.