TOM3K Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Dzięki wielkie Dodane po 1 minucie 9 sekundach: Dziś albo jutro wrzucę troszkę zdj z korekty lakieru
TOM3K Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 Witam. Miała być duża relacja, ale niestety przy samej korekcie zaczęło brakować czasu. Przeciąneła się wizyta u mechanika przez co miałem prawie 1.5 dnia mniej na zabawy przy lakierze.Dodatkowo moja druga połówka stwierdziła że nie chce jej się siedzieć i robić zdj. nie dziwie się bo temperatura była koło 14*C. Najwięcej zdj uchwyciłem w sumie z przygotowania lakieru ale kilka zdj ze stanem lakieru też się znalazło. Miałem zabezpieczyć lakier powłoką Nanolex SI3D ale temperatura i wilgotność nie sprzyjały temu. Dlatego przełozyłem to na czas gdzie będę mógł odstawić auto do garażu na dłuższy czas. Co do chemi jaką użyłem to: Carbon Collective Lusso Shampoo ADBL Tire and Rubber Cleaner ADBL APC PRO AutoGlym Car Glass Polish Autosol Bluing Remover Carbon Collective Lusso Shampoo Koch Chemie HOCHGLANZ-ANTIHOLOGRAM Koch Chemie Nano Magic Plast Care MENZERNA Fast Gloss FG 400 MENZERNA Power Finish PF 2500 MENZERNA Final Finish FF3000 MENZERNA Power Protect Ultra Novol PLUS 780 Silicone Remover PrickBort SlickRims Feeder Tyre Treatment Tenzi Truck Clean Tuga Chemie Alu-Teufel Gel Soft99 Fusso 12 month Cleaner soft99 Soft99 Glaco Roll on Large Akcesoria : Pianownica PA Dużo mikrofibr min Gyeon BOA Towel, D-Wash Duo Microbifer Pędzelki ADBL Papier wodny Glinka Gyeon Pady: Booski pad, Royal pads, Lake Country, NAT, Flexipads, Koch chemie. Taśmy maskujące, aplikatory i pewnie jeszcze coś o czym zapomniałem. Tak mniej więcej wyglądało auto przed myciem po kilkuset kilomertrach tragedii jakiejś nie ma. No to lecimy z prickbrotem Troche sobie poleżał i czas na płukanie Przyszła pora na aktywną piane. Tym razem wspomogłem się tym to tata miał na półce czyli Tenzi . Niestety troche zbyt wodniste mi to wyszło z czego nie byłem zadowolony. Poprostu pożałowałem nie swojej piany Jak widać zaczeła uciekać dość szybko, więc po raz pierwszy w ruch poszedł pędzelek z ADBL spisał się ! Jeszcze jakieś tam zdj z końcówką piany Na felgi psiknąłem tugą ale tam za dużo do roboty nie miała Za to Tire and Rubber od ADBL ściągnął troche brudu z opon. Glinka jaką użyłem to Gyeon z dachu prawie nic nie zebrała, gdyż lakier był oczyszczany chyba w marcu Troche więcej tego było na elementach bardziej narażonych na tego typu zanieczyszczenia Teraz chyba pora na mycie na dwa wiadra Pomogą mi w tym rekawica Megsa do dolnych parti oraz Gyoen Q2m Woolie. Przetestuje szampon polecany przez kolege Niestety z samego mycia zdj nie mam. Ale po myciu na pierwszy rzut oka wyszło że chyba nic nie trzeba robić Przeca się świeci Auto już w garażu i zaczynamy suszenie tu przyszedł z pomocą Carbonowi , Mammoth wielkie wow jak on osusza Carbon robił na mnie wrażenie po budżetowym "Flufim" ale ten przeszedł wszelkie oczekiwania . Warto ! Zakamarki oczywiście osuszone również za pomocą powietrza. Zobaczmy ile jest tego lakieru Maska wygląda ok Na dachu jest przyzwoicie A jak jest na drzwiach po stronie kierowcy? Tylny błotnik , klapa bagażnika i druga strona również w oryginale, więc będzie co ciąć no i oklejanie chromów lamp itd. z przygotowaniem do 50-tki na masce Może mała inspekcja lakieru i ... ... zaczyna się ciekawie. Niby zadbane itd a tu takie coś ? będzie "lepiej" Na dachu jakieś stare waterspoty i inny syf... Ale to ? nie wiem jak to nazwać... Wygląda jakby ktoś na sucho jakąś ścierą leciał no i klapa bagażnika I najlepsze zostawiłem na koniec Tak to ten błotnik z którym nic nie trzeba było robić po umyciu Tak naprawde to zdj z tej relacji po woli się kończą jeszcze kilka ich jest Korekte zacząłem na masce od takiego połączenia ale szybko odłożyłem booski-ego i wziąłem do ręki futro i dużo lepiej wg mnie współgrało połączone z FG400. Później poszedł PF2500 Pad LC Polishing takie zestawienie mi się podobało. Fajnie prowadziło się maszyne Wykończenie zostawiłem dla Antiholograma. Testowałem na różnych padach od LC od Royal pads , booski pad i od koch chemie ale najlepiej pracowało mi się na tym pierwszym czyli na finiszu od LC. Mniej więcej tak to wykąpało po wykończeniu i przemyciu lakieru Na drugiej części maski musiałem uzupełnić lakier po kamieniu, który uszkodził mi szybe... Zdj z wykończenia brakło nie wiem czemu i 50/50 tego pięknego błotnika Na słupku po papierze Dach skończony I tak naprawde więcej zdjęc nie mam... Korekta może nie wyszła idealnie, ale ciągle się uczę i staram się próbować nowych rzeczy. Na lakier poświęciłem około 30h , ale wiem że to za mało i jeszcze kilka by się przydało. Jednak będzie jeszcze przynajmniej One Step przed powłoką. Najbardziej namęczyłem się przy masce, co dziwne nie jest. Wydaje mi się jednak, że w niedalekiej przyszłości ją pomaluje. Szkoda mi ori lakieru ale męczą mnie odpryski... Klapa bagażnika też dała mi w kość z tego względu, że cała była porysowana i to strasznie. ktoś chyba za wszelką cene chciał to auto wytrzeć do sucha... Nie obyło się bez nagimnastykowania, a to dzięki pakietowi s-line. Powłoki nie ma więc położyłem Fusso na ich cleaner. Na szyby boczne niewidzialna wycieraczka z autolandu a na przód Glaco Roll on Large. Plastiki koch chemie a opony SlickRims Feeder Tyre Treatment Dzięki wielkie za obejrzenie relacji.
mbieniek Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 Kozakk!! No mało fotek ale fajnie sobie poradziłeś, dobra robota, wyobrażam sobie, że była gimnastyka na dołach drzwi i tych "progach" Tak to jest z tym robieniem zdjęć, jak człowiek chce naprawde zrobić dobrze i nie przymykać oka na niektóre babole, to lecą godziny. 14 stopni w garażu? Powiedz żonie że mogło być gorzej, ja ostatnio miałem 4 stopnie
TOM3K Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2016 dzięki było ciężko ale efekt mi to wynagrodził gratuluję wytrwałości przy pracy przy 4 stopniach
krycha32 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Przyjemna relacja , ładnie to wszystko wyszło
TOM3K Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Nieźle Dzięki Przyjemna relacja , ładnie to wszystko wyszło Na dniach pojawi się nowa relacja z prac przy nowym nabytku
Rekomendowane odpowiedzi