Jump to content

Recommended Posts

Posted

cześć,

co zrobić, aby pianownica działała dobrze z myjką Parkside PHD 150? Tzn. z założoną pianownicą przechodzi w "tryb", w którym myjka pobiera chemię z pojemniczka i nie ma ciśnienia. Trzeba to jakoś obejść?

Posted

A u mnie myjka nie daje ciśnienia, pracuje tak jak na wysuniętej dyszy, czyli wtedy kiedy myjka pobiera z pojemniczka chemię

Posted

nigdy nie korzystałem z tej funkcji. Jest jakiś przełącznik który ją aktywuje (co mówi instrukcja?)? Czy myjka faktycznie zasysa cos ze zbiorniczka? Sprawdz czy wszystkie połączenia masz szczelne - czasem jak brakuje uszczelki na pianownicy to cisnienie ucieka?

Posted

Instrukcja mówi tylko tyle, że jak jest końcowa dysza wysunięta to przechodzi w tryb niskociśnieniowy, a jak wciśnięta to wysoko. Pobierać pobiera, bo jest w trybie niskociśnieniowym. Pianownica dopiero przyszła, już ją rozkręcać? :D

Posted

Co rozumiesz przez "wciśnięta"? U mnie niezależnie od lancy zawsze podaje wysokie ciśnienie. A pianownica Ci się zapina na pistolecie bez luzu?

Który masz model myjki? D3?

Skoro wciśnięcie koncówki dyszy przełącza ma tryb wysoko ciśnieniowy to po zdemontowaniu dyszy i zamontowaniu pianownicy myjka powinna dalej podawać wysokie ciśnienie.