NikTaki Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 cześć, co zrobić, aby pianownica działała dobrze z myjką Parkside PHD 150? Tzn. z założoną pianownicą przechodzi w "tryb", w którym myjka pobiera chemię z pojemniczka i nie ma ciśnienia. Trzeba to jakoś obejść?
mutra Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 mam oba urzadzenia. u mnie nic sie nie przełącza. pianownica działa normalnie.
NikTaki Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 A u mnie myjka nie daje ciśnienia, pracuje tak jak na wysuniętej dyszy, czyli wtedy kiedy myjka pobiera z pojemniczka chemię
mutra Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 nigdy nie korzystałem z tej funkcji. Jest jakiś przełącznik który ją aktywuje (co mówi instrukcja?)? Czy myjka faktycznie zasysa cos ze zbiorniczka? Sprawdz czy wszystkie połączenia masz szczelne - czasem jak brakuje uszczelki na pianownicy to cisnienie ucieka?
NikTaki Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Instrukcja mówi tylko tyle, że jak jest końcowa dysza wysunięta to przechodzi w tryb niskociśnieniowy, a jak wciśnięta to wysoko. Pobierać pobiera, bo jest w trybie niskociśnieniowym. Pianownica dopiero przyszła, już ją rozkręcać?
mutra Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Co rozumiesz przez "wciśnięta"? U mnie niezależnie od lancy zawsze podaje wysokie ciśnienie. A pianownica Ci się zapina na pistolecie bez luzu? Który masz model myjki? D3? Skoro wciśnięcie koncówki dyszy przełącza ma tryb wysoko ciśnieniowy to po zdemontowaniu dyszy i zamontowaniu pianownicy myjka powinna dalej podawać wysokie ciśnienie.
Rekomendowane odpowiedzi