Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć !

Jakim środkiem okresowo zabezpieczać fotele skórzane w aucie pomalowane farbą Lederzentrum ?

LV Protector ? - Używałem go co 3 miesiące, ale mi się skończył.

Leder Versiegelung ? - Użyłem go tylko raz po pomalowaniu foteli. Została mi go jeszcze cała buteleczka. Mogę nim zabezpieczać skórę zamiast LV Protectora ?

Leder Protector ? - Nigdy go nieposiadałem, ani nie używałem.

Fotele zostały pomalowane farbą Lederzentrum w 2012 roku. Pokrycie farbą jest wciąż w ładnym stanie.

Posted

Jeśli nie były pokryte lakierem bezbarwnym, to najlepszym z tych co podałeś jest Versiegelung, który zabezpieczy przed wycieraniem.

Posted

Dzięki za odpowiedź !

Fotele nie były pokrywane lakierem bezbarwnym.

Czyli mogę używać Leder Versiegelung zamiast LV Protectora.

Stosować Versiegelung na fotel kierowcy co 3 miesiące a na fotel pasażera i tylną kanapę co 6 miesięcy ?

[czyli tak jak Lederzentrum zaleca zapezpieczać skórę LV Protectorem].

Posted

Versiegelung wystarczy Ci na ok 3 miesiące, po tym okresie zaleca się nałożenie go na nowo uprzednio czyszcząc skóre softem moim zdaniem nie zależnie czy to jest fotel pasażera czy tylna kanapa.

Posted

Dobra, dzięki !

Zostało mi pół buteleczki Versiegelunga. Jest on już stary bo kupiłem go 4 lata temu.

Czy mogę go użyć ? Czy lepiej kupic nowy ?

• Dystrybutor
Posted

Możesz użyć Lv Protector nowy to Versiegelung. Dawno temu przez chwile to były inne środki.

Posted

Ale ja mam tylko jedną buteleczkę Versiegelung, która ma już trochę ponad 4 lata, czyli jest stara. Kupiłem ją w styczniu 2012.

Nie mam nic innego w tej chwili. Czy mogę więc użyć obecnie tego ponad czteroletniego Versiegelunga do zabezpieczenia foteli po tym jak umyję je Soft Cleanem ?

A może ten Versiegelung, który posiadam jest starą wersją Versiegelunga i nie nadaje się do tego ?

Może muszę kupić teraz nowego Versiegelunga ?