ELBE Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Cześć ! Jakim środkiem okresowo zabezpieczać fotele skórzane w aucie pomalowane farbą Lederzentrum ? LV Protector ? - Używałem go co 3 miesiące, ale mi się skończył. Leder Versiegelung ? - Użyłem go tylko raz po pomalowaniu foteli. Została mi go jeszcze cała buteleczka. Mogę nim zabezpieczać skórę zamiast LV Protectora ? Leder Protector ? - Nigdy go nieposiadałem, ani nie używałem. Fotele zostały pomalowane farbą Lederzentrum w 2012 roku. Pokrycie farbą jest wciąż w ładnym stanie.
zegarek Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Jeśli nie były pokryte lakierem bezbarwnym, to najlepszym z tych co podałeś jest Versiegelung, który zabezpieczy przed wycieraniem.
ELBE Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Dzięki za odpowiedź ! Fotele nie były pokrywane lakierem bezbarwnym. Czyli mogę używać Leder Versiegelung zamiast LV Protectora. Stosować Versiegelung na fotel kierowcy co 3 miesiące a na fotel pasażera i tylną kanapę co 6 miesięcy ? [czyli tak jak Lederzentrum zaleca zapezpieczać skórę LV Protectorem].
polo33 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Versiegelung wystarczy Ci na ok 3 miesiące, po tym okresie zaleca się nałożenie go na nowo uprzednio czyszcząc skóre softem moim zdaniem nie zależnie czy to jest fotel pasażera czy tylna kanapa.
ELBE Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Dobra, dzięki ! Zostało mi pół buteleczki Versiegelunga. Jest on już stary bo kupiłem go 4 lata temu. Czy mogę go użyć ? Czy lepiej kupic nowy ?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 6 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Możesz użyć Lv Protector nowy to Versiegelung. Dawno temu przez chwile to były inne środki.
ELBE Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Ale ja mam tylko jedną buteleczkę Versiegelung, która ma już trochę ponad 4 lata, czyli jest stara. Kupiłem ją w styczniu 2012. Nie mam nic innego w tej chwili. Czy mogę więc użyć obecnie tego ponad czteroletniego Versiegelunga do zabezpieczenia foteli po tym jak umyję je Soft Cleanem ? A może ten Versiegelung, który posiadam jest starą wersją Versiegelunga i nie nadaje się do tego ? Może muszę kupić teraz nowego Versiegelunga ?
Rekomendowane odpowiedzi