Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Wczoraj w trasie odpadł mi wkład (szkło,lustro) lusterka.

Był już wcześniej przeze mnie klejony 2 razy kropelką w żelu, niestety na niezbyt długo to nie pomogło.

Powiedzcie mi proszę czym to w końcu mam przykleić aby mieć spokój na dłuższy czas ?

Znacie jakiś super mocny preparat który połączy mi szkło z plastikiem ?

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie propozycje.

Posted

Może silikon wysokotemperaturowy? Przyklejałem nim wazon na cmentarzu i ani drgnie.

Posted

Ale właśnie czy aby przy użyciu silikonu nie stanie się on sztywny, twardy czy kruchy i nie powtórzy się sytuacja ?

Druga sprawa czy po użyciu silikonu ta podgrzewana "mata" nie będzie miała mniejszej wydajności ?

Swoją droga tak mi właśnie świta, że to klejone szkło słabiej się podgrzewało :/ tak w ogóle jak wymienić całość skoro u mnie przewody w tej podstawie szkła są bodajże lutowane ;/

Posted

Z silikonu zrobi się uszczelka gumowa i nie powinien się kruszyć. Jak to sprawdzi się w przypadku podgrzewanego lusterka to nie wiem. Musisz spróbować.

Posted

Znalazłem szkło już zamontowane na tej płytce podgrzewanej więc chyba kupię całość :) Drogie to nie jest więc zobaczę jak się to spisze.

Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc w temacie.

Posted

Klej do luster czy szyb.Żadne silikony czy kropelki nie dadzą temu rady.W leroy merlin masz nawet dostępne takie coś w dobrych pieniądzach....kropelką to można skleić model i na szafce postawić :D

Kleiłem tym klejem lustro z 7 lat temu w łazience z półką którą niechcący roztrzaskałem głową jak się goliłem :cry::D i trzyma do dzisiaj .kiedyś do zderzala x czasu temu wklejałem siatke alu też na klej do szyb i trzymało jak diabli :good:

Posted
Znalazłem szkło już zamontowane na tej płytce podgrzewanej więc chyba kupię całość :) Drogie to nie jest więc zobaczę jak się to spisze.

Jak szukałem lusterka do Astry to okazało się, że zdecydowana większość jest wyposażona w dwustronną taśmę klejącą. I nie wiem czy to nie lepsza opcja biorąc pod uwagę, że zamiennik zamiennikowi nie równy i bywa tak, że taki zamiennik potrafi sam zmienić pozycję np. po zjeździe z krawężnika ... :/ Pisząc zamiennik mam tutaj na myśli lusterko + plastik do montażu.

Posted

Taśma odpada jeśli masz grzany "pad" :|

Tzn moze i pad po jej zastosowaniiu dalej bedzie pogrzewany.. Ale lusro napewno już nie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jakbyś przypadkiem jeszcze tego nie ogarnął to polecam "KLEJ DO SZKŁA I LUSTERKA WSTECZNEGO TECHNICOLL" - na allegro od zarypania. Okazało się, że jedno lusterko wymieniłem, a tu zaraz drugie zaczęło się rozklejać. Duży plus tego kleju za pędzelek.

Posted

Właśnie wczoraj przykleiłem zwykłym silikonem sanitarnym i jak narazie jest OK.Obawiałem się że może byc problem z podgrzewaniem lusterka ale nic z tych rzeczy.

Posted

Ja w końcu kupiłem cały wkład z podstawą i grzaniem.