stawek Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Witam. Wczoraj w trasie odpadł mi wkład (szkło,lustro) lusterka. Był już wcześniej przeze mnie klejony 2 razy kropelką w żelu, niestety na niezbyt długo to nie pomogło. Powiedzcie mi proszę czym to w końcu mam przykleić aby mieć spokój na dłuższy czas ? Znacie jakiś super mocny preparat który połączy mi szkło z plastikiem ? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie propozycje.
manio49 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Poxipol albo podobny dwuskładnikowy powinien dać radę :-)
wooke Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Może silikon wysokotemperaturowy? Przyklejałem nim wazon na cmentarzu i ani drgnie.
kamilkok Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Ja przyklejałem na zwykłym silikonie przeźroczystym i trzymało super
wooke Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Chodzi mi o ten z motoryzacjnego, nie ten sanitarny.
stawek Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Ale właśnie czy aby przy użyciu silikonu nie stanie się on sztywny, twardy czy kruchy i nie powtórzy się sytuacja ? Druga sprawa czy po użyciu silikonu ta podgrzewana "mata" nie będzie miała mniejszej wydajności ? Swoją droga tak mi właśnie świta, że to klejone szkło słabiej się podgrzewało tak w ogóle jak wymienić całość skoro u mnie przewody w tej podstawie szkła są bodajże lutowane ;/
wooke Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Z silikonu zrobi się uszczelka gumowa i nie powinien się kruszyć. Jak to sprawdzi się w przypadku podgrzewanego lusterka to nie wiem. Musisz spróbować.
stawek Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Znalazłem szkło już zamontowane na tej płytce podgrzewanej więc chyba kupię całość Drogie to nie jest więc zobaczę jak się to spisze. Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc w temacie.
mario704 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Klej do luster czy szyb.Żadne silikony czy kropelki nie dadzą temu rady.W leroy merlin masz nawet dostępne takie coś w dobrych pieniądzach....kropelką to można skleić model i na szafce postawić Kleiłem tym klejem lustro z 7 lat temu w łazience z półką którą niechcący roztrzaskałem głową jak się goliłem i trzyma do dzisiaj .kiedyś do zderzala x czasu temu wklejałem siatke alu też na klej do szyb i trzymało jak diabli
wiggly Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 Znalazłem szkło już zamontowane na tej płytce podgrzewanej więc chyba kupię całość Drogie to nie jest więc zobaczę jak się to spisze.Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc w temacie. Jak szukałem lusterka do Astry to okazało się, że zdecydowana większość jest wyposażona w dwustronną taśmę klejącą. I nie wiem czy to nie lepsza opcja biorąc pod uwagę, że zamiennik zamiennikowi nie równy i bywa tak, że taki zamiennik potrafi sam zmienić pozycję np. po zjeździe z krawężnika ... Pisząc zamiennik mam tutaj na myśli lusterko + plastik do montażu.
Qbakr Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Taśma odpada jeśli masz grzany "pad" Tzn moze i pad po jej zastosowaniiu dalej bedzie pogrzewany.. Ale lusro napewno już nie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
wiggly Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Znalazłem szkło już zamontowane na tej płytce podgrzewanej więc chyba kupię całość Drogie to nie jest więc zobaczę jak się to spisze.Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc w temacie. Jakbyś przypadkiem jeszcze tego nie ogarnął to polecam "KLEJ DO SZKŁA I LUSTERKA WSTECZNEGO TECHNICOLL" - na allegro od zarypania. Okazało się, że jedno lusterko wymieniłem, a tu zaraz drugie zaczęło się rozklejać. Duży plus tego kleju za pędzelek.
kornikos Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Właśnie wczoraj przykleiłem zwykłym silikonem sanitarnym i jak narazie jest OK.Obawiałem się że może byc problem z podgrzewaniem lusterka ale nic z tych rzeczy.
Majkel35 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 Polecam klej do szyb, jak przykleisz to już nie ruszysz
stawek Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2016 Ja w końcu kupiłem cały wkład z podstawą i grzaniem.
Rekomendowane odpowiedzi