Jump to content

Recommended Posts

Posted

A więc mam zamiar zrobić polerkę.

Mam pełno swirli jakby ktoś ten lakier tarł tygodniowymi skarpetkami :D

Proszę o ocenę zestawu

APC ADBL

Szampon Shinny Strawberry 500ml

Wosk Dodo Juice Blue Velvet

Menzerna 3w1

IPA

Czysty Cleaner od Shinny

Pady RP One Step

Ma to być budżetowo:) Coś jeszcze dorzucić? poza fibrą i ręcznikiem? :)

Jaką glinkę polecacie? Czarny włoski lakier na AR 156

Posted

Jeżeli nie masz żadnego arsenału , to w tym zestawie trochę Ci brakuje

Środek do usuwania smoły np ADBL

Deironizator np ADBL

APC ADBL :good:

Szampon Shinny Strawberry 500ml :good:

Wosk Dodo Juice Blue Velvet Wzalezności od budżetu i oczekiwań , jeżeli chodzi Ci głównie o wygląd to :good:

Menzerna 3w1 Nie używałem tej pasty więc nie wiem , na rotację do jednego kroku wybrałbym Sholl S17 , kupując kilka różnych padów , masz pastę w miarę uniwersalną , którą możesz użyć zarówno do cięcia , polishu jak i finishu z tym że jeżeli lakier jest zajechany , to na cuda bym nie liczył ;)

IPA od biedy do odtłuszcznia może być , jednak nie spodziewałbym się rzetelną inspekcji lakieru .

Czysty Cleaner od Shinny Tego cleanera nie używałem , ale jeżeli chcesz kupić wosk dodo wniskuję , że zależy Ci bardziej na wyglądzie , więc może zamiast typowego cleanera kup np . cherry glaze

Pady RP One Step co do padów w dobrej cenie ja osobiście wolę pady NAT

Glinke polecał bym Ci Blit Hamber soft lub medium , co prawda tanio w zakupie nie wychodzi , ale zawsze możesz połówkę odsprzedać i masz tanią dobrą glinke ;)

Brakuje Ci jeszcze jakiejś szczotki do felg , pędzelka , rękawicy , taśmy do oklejania plastików , dressingu do opon i plastików , środka do szyb i pewnie kilku innych gadżetów .

Posted
z tym że jeżeli lakier jest zajechany , to na cuda bym nie liczył
- Nie no zajechny nie jest jakby nie te swirle byłoby ok :) głębokich rys też nie zauważyłem :) Kiedyś przejechałem go po zwykłej myjce jakimś marketowym woskiem i było ok :D

Dzięki za cenne rady :)