OLX_88 Posted April 16, 2016 Report Posted April 16, 2016 A więc mam zamiar zrobić polerkę. Mam pełno swirli jakby ktoś ten lakier tarł tygodniowymi skarpetkami Proszę o ocenę zestawu APC ADBL Szampon Shinny Strawberry 500ml Wosk Dodo Juice Blue Velvet Menzerna 3w1 IPA Czysty Cleaner od Shinny Pady RP One Step Ma to być budżetowo:) Coś jeszcze dorzucić? poza fibrą i ręcznikiem? Jaką glinkę polecacie? Czarny włoski lakier na AR 156
OLX_88 Posted April 16, 2016 Author Report Posted April 16, 2016 Najważniejszego zapomniałem Masner z K2
golden0282 Posted April 16, 2016 Report Posted April 16, 2016 Jeżeli nie masz żadnego arsenału , to w tym zestawie trochę Ci brakuje Środek do usuwania smoły np ADBL Deironizator np ADBL APC ADBL Szampon Shinny Strawberry 500ml Wosk Dodo Juice Blue Velvet Wzalezności od budżetu i oczekiwań , jeżeli chodzi Ci głównie o wygląd to Menzerna 3w1 Nie używałem tej pasty więc nie wiem , na rotację do jednego kroku wybrałbym Sholl S17 , kupując kilka różnych padów , masz pastę w miarę uniwersalną , którą możesz użyć zarówno do cięcia , polishu jak i finishu z tym że jeżeli lakier jest zajechany , to na cuda bym nie liczył IPA od biedy do odtłuszcznia może być , jednak nie spodziewałbym się rzetelną inspekcji lakieru . Czysty Cleaner od Shinny Tego cleanera nie używałem , ale jeżeli chcesz kupić wosk dodo wniskuję , że zależy Ci bardziej na wyglądzie , więc może zamiast typowego cleanera kup np . cherry glaze Pady RP One Step co do padów w dobrej cenie ja osobiście wolę pady NAT Glinke polecał bym Ci Blit Hamber soft lub medium , co prawda tanio w zakupie nie wychodzi , ale zawsze możesz połówkę odsprzedać i masz tanią dobrą glinke Brakuje Ci jeszcze jakiejś szczotki do felg , pędzelka , rękawicy , taśmy do oklejania plastików , dressingu do opon i plastików , środka do szyb i pewnie kilku innych gadżetów .
OLX_88 Posted April 16, 2016 Author Report Posted April 16, 2016 z tym że jeżeli lakier jest zajechany , to na cuda bym nie liczył - Nie no zajechny nie jest jakby nie te swirle byłoby ok głębokich rys też nie zauważyłem Kiedyś przejechałem go po zwykłej myjce jakimś marketowym woskiem i było ok Dzięki za cenne rady
Recommended Posts