Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Otrzymałem auto firmowe, nad którym ktoś prawdopodobniej kiedyś spawał. Całe auto jest w takich centkach - wygląda to na rdzę. Jak sobie z tym poradzić ?

1.jpg

Posted

Zrób mu porzadną dekontaminacje aresem lub vampirem , to żelowe środki więc nałożone na bogato długo poleżą , oczywiście auto najpierw trzeba umyć i odsmolić . W międzyczasie kiedy deironizator będzie pracował wyglinkuj lakier. Ważne abyś zrobił to w cieniu i najlepiej przy niższej temperaturze , wtedy deironizator będzie działał długo. Z tym , że po takim zabiegu lakier najprawdopodobniej będzie wymagał co najmniej finishu . Inny sposób to również dobry deironizator + folia malarska . Spsikujesz całe auto deironizatorem i przykrywasz folią ( również dobrze zrobić to w cieniu i przy niskiej temperaturze ) , całość zostawiasz na co najmniej godzinę , te środki mają neutralne ph więc krzywda lakierowi się nie stanie , po tak długim czasie myślę , że zdecydowana większość nalotu powinna zejść . Jeżeli nie to wtedy możesz operacje powtórzyć i potem dodatkowo lakier wyglinkować lub tylko wyglinkować a do poślizgu użyć deironizatora czyli tak jak w sposobie 1 .

• 2 weeks later...
Posted

Witam,mam podobny problem kupiłem aoto sprowadzone z Niemiec i po umyciu na lakierze (dach maska i drzwi do połowy ) ma nalot tak jakby rdzy. Jest pełno małych kropeczek rdzy bardzo duże ilości co kilka milimetrów,i lakier się zrobił szorstki i myśle ze był właśnie albo czymś spryskamy lub jakiś nalot te kropeczki rdzy nie schodzą gdy próbuje zedrzeć je. Proszę o ratunek