Kyler Posted March 30, 2016 Report Posted March 30, 2016 Witam, jestem zółtodziobem z dziedziny detalingu lecz przy waszej wielkiej wiedzy i uprzejmości mam nadzieje że uda mi się skomponować dobry zestaw. Będę dążył kupować rzeczy z z średniej lub najwyższej półki abym po jakimś czasie nie żałował że lepiej było dołożyć pare złotych Mój samochód to Audi a4 b8 z lakierem LZ9Y. Jak wiadomo wszystkiego nie będę w stanie od razu kupić lecz mam nadzieje że z waszą pomocą uda mi się rozdzielić na etapy najpotrzebniejszych rzeczy oraz na takie które będę mógł kupić z biegiem czasu Rękawica: CarPro Rękawica Wool Wash Mit x1 Wiadro: Shiny Garage z Separatorem Wash x2 Aktywna piana: UNIQUE Zeus albo Shiny Garage Fruit Snow Foam 2015 Szampon: ADBL Shampoo Ręcznik do osuszania Auta: GYEON Q2M Silk Dryer 70x90cm Pianownica: tutaj nie mam pojęcia ;/ Niektórzy polecają Marolex’a 3000? APC: 4nano Predator Glinka: ValetPRO Yellow Poly Clay , BILT-HAMBER AUTO CLAY Mikrofibry: GYEON Q2M BOA Towel I coś może dobrego a tańszego? Dressing do opon: GoodStuff Black Mamba Felgi: Tuga – posiadam AIO- Potrzebne? Jeżeli tak to AUTOBRITE CHERRY GLAZE ? Cleaner: Poorboy's Black Hole Wosk: --- QD: Sonax Xtreme Briliant Shine Detailer Szczotki do kół: Wheel Woolies KIT Pędzelki: Wheel Woolies Boar's Hair Detailing Brush, Detailing Brush Kit /ValetPRO Foam Detailing Brushes 5-Pack Aplikator: Meguiar's Soft Foam Applicator Pad Jeszcze napewno o czymś zapomniałem więc proszę o poprawienie. I z zapałem zabieram się za
rafaell68 Posted May 17, 2016 Report Posted May 17, 2016 Witaj @Kyler : Mam takie samo auto w tym samym lakierze Ile masz przebiegu? (dużo masz defektów?) Ja też jestem raczej początkujący w temacie ale trochę sprzętu pokupiłem i co na pewno mogę Ci polecić : a) Pianownica PA (TECHKAR - allegro) b) Piana SG 2015 - daję ok 150-200 ml na 1l + 70-100 ml szamponu od SG i jest naprawdę solidna bita śmietana, która trzyma się sporo czasu. c) Rękawica CarPro - polecam d) ręcznik : mam fluffy (ok 30 zł) i jest naprawdę bdb e) felgi - polecam iron-x (dość drogi ale konkret) f) dressing do opon mam : megs endurande tire gel + pad od meguairs do aplikowania (polecam ten pad - 30 zł a bardzo fajnie się kładzie) Zastanów się czy warto te drogie pędzle kupować - imo nie warto.
Recommended Posts