Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanie. Czy i ew. czym dałoby rade przywrócić kolor wypłowiałej od słońca tkaninie (polarowej)? Mam takie firanki do ciężarówki w kolorze czerwonym, ale niestety bardzo wypłowiałe :/ Jak trochę poszperałem to znalazłem spraye do tkanin, lub czerwona farba akrylowa w której bym zamoczył firanki i liczył na to, że by się zabarwiły. Odnawiał może ktoś już jakaś tkaninę czy tapicerkę i może się podzielić co z tego wyszło? Nie chciałbym zaszkodzić :/

Posted

Jeśli chodzi o barwienie farbowanie polaru to nie wydaje mi się aby to było możliwe w domowych warunkach . Możesz się o tym przekonać próbując ufarbować jakaś starą bluzę polarową .

Posted

Hmm też mam obawy, ale spróbuje barwnikami do tekstylii. Są takie saszetki z barwnikiem, które rozcieńcza się w gorącej wodzie i tam wkłada rzeczy. Na bawełnie i dżinsie to działa, ale co do polaru to nie wiem... Jutro wypróbuje i napisze co mi wyszło : :kox: