Jump to content

Zestaw do polerowania na początek - reflektory + czarne BMW

Recommended Posts

Posted

W kosmetyki jestem obkupiony ale potrzebuję odnowić klosze reflektorów i będzie to w sumie bodziec do polerki całego auta. Zestaw na użytek własny więc realnie pewnie raz na rok go wyciągnę. Ewentualnie jakieś nakładanie BH lub wosku o ile mechaniczne ma sens. Ma być tanio ale nie chciałbym żeby polerka rozleciała się w trakcie pierwszej roboty.

Polerka- wg poradnika cenowo pasuje mi Silverline Silverstorm 129659, na allegro jest za 270 z 3 letnią gwarancją. Kupuję na fvat więc pójdzie w koszty. Nie wiem czy jest sens np zaczaić się na jakąś używaną polerkę na forum lub allegro. Przed kupnem używanych elektronarzędzi (szczególnie tych bardziej profesjonalnych) zawsze mnie przestrzegano.

Jakie uchwyty i pady to tego? Potrzebuję komplet na reflektory i jedno auto, które od nowości (19 lat) nie było pewnie polerowane. Ile tego kupić nastawiając się na jedno auto?

Zestaw past: Myślałem nad małą butelką Manzerny 500 i 2500. Pewnie na ideał nadający się do galerii tego nie zrobię więc nastawiam się aby zrobić to super za pierwszym razem. A może zamiast 2500 kupić 2000 i 3000?

Mam zero doświadczenia ale szybko się uczę :) Zdaję sobie sprawę, że jak zrobię polerkę to w oczach forumowiczów będzie dużo do poprawy ale 99% ludzi szczęka opadnie, więc nie chcę się tu spinać na ideał żeby nie popsuć.

Posted

Co do past, Menzerna ma gotowe zestawy o 250ml każda :). W skład wchodzą zazwyczaj FG500 + PF2500 + SF4000. Spokojnie starczy na auto i jeszcze sporo zostanie :)

• Partner forum
Posted

ded - do reflektorów polecam Ci zaopatrzyć się w talerz mocujący M14 80mm i do tego gąbki - twarda, średnia, miękka.

W 99% przypadków, zaczynamy od papieru wodnego, więc menzerna 400 bądź 500 dobrze go wyciągnie. 2500 warto mieć - przyda Ci się na przyszłość :) Jeżeli się postarasz 2500 wyciągniesz bardzo dobrze, ale jak chcesz wisienke na torcie to zaopatrz się w 4500 i będzie pięknie.

Posted

To z pastami już wiem. Jaki talerz i pady do zrobienia lakieru na aucie?

• Partner forum
Posted

talerz m14 125m np z flexipads.

Pady na rotacje, zastanów się nad Flexipads bądź NAT

• 2 months later...
Posted

Witam. Podepnę się pod temat gdyż też zakupiłem czarne BMW. Czteroletni lakier to konkretnie: TIEFSEEBLAU METALLIC. Niestety auto ma sporo rys mniejszych i większych i chciałbym je usunąć. Znajomy ma polerkę silverline i oferował że pożyczy. Potrzebuję tylko dobrać odpowiednie gąbki i pasty do mojego lakieru. Oczywiście po polerce przydało by się czymś lakier zabezpieczyć więc tu też proszę o poradę. No i na koniec chciałbym aby ceny nie były kosmiczne. Z góry wielkie dzięki.

• 8 months later...