Jump to content

Recommended Posts

Posted

czesc, dzwoniłem do zakładu w którym robią czyszczenie foteli i powiedzieli za dwa fotele 50zł uzywają preparatów Williams, Gtechniq oraz Karcher. W zależności od stopnia zabrudzenia oraz rodzaju materiału możliwe jest wykonanie usługi za pomocą pary lub pranie ekstrakcyjne z użyciem odkurzacza piorącego.

Warto się w takie coś pchać czy szukać droższego?

Posted

Normalna cena, to że widzisz usługę PRANIA wnętrza pojazdu za 500zł to tylko znak, że chcą cię okraść. Same fotele potrafię opędzlować w mniej niż godzinę, BARDZO brudne w max 2.

Posted
Normalna cena, to że widzisz usługę PRANIA wnętrza pojazdu za 500zł to tylko znak, że chcą cię okraść. Same fotele potrafię opędzlować w mniej niż godzinę, BARDZO brudne w max 2.

A środki są mniej więcej dobre?

Posted

Dużo zależy od stężenia tych środków, osobiście prałem środkami karcher'a teraz przerzuciłem się na tersus'a bo jak dla mnie są bardziej wydajne - co nie znaczy że karcher nie spełniał swojego zadania.

Możesz oddać fotele, poczekać aż wyschną i zobaczyć czy nie ma jakichś plam. Chociaż też zależy czy przemoczą drastycznie gąbkę czy uda im się tego nie robić. ;)

Posted
Dużo zależy od stężenia tych środków, osobiście prałem środkami karcher'a teraz przerzuciłem się na tersus'a bo jak dla mnie są bardziej wydajne - co nie znaczy że karcher nie spełniał swojego zadania.

Możesz oddać fotele, poczekać aż wyschną i zobaczyć czy nie ma jakichś plam. Chociaż też zależy czy przemoczą drastycznie gąbkę czy uda im się tego nie robić. ;)

podobno wygląda to tak że zostawiają fotele u siebie na całą noc aby wysły i na drugi dzień sprawdzają czy nie pozostały plamy

Posted

Gtechniq to pewnie albo APC (reklama) że używają albo do tej ceny dodatkowo jest impregnacja foteli i1 od GTechniq. Wydaje mi się że cena uczciwa, my pierzemy fotele i od fotela bierzemy 25 zł. Auto do odbioru tego samego dnia przeważnie, z suchymi fotelami.

Posted

Do prania możesz użyć również Valet Pro, STOCKMEIER, Nielsen, Blink, Shiny garage, Autoglym, Meguiar's, Autobrite, etc etd. Kwestia czy to koncentrat, ile kosztuje, jakie stężenie oraz ile firma na tym zarobi.

Nie sądzę iż każdy używa najlepszych i najdroższych środków do wyczyszczenia a nawet do odświeżenia mało brudnego fotela/foteli, używa się środków odpowiednich na dany stopień zabrudzenia, rodzaj plamy czy inne niespodzianki.

Za tą ww cenę wypiorę Ci komplet foteli z zagłówkami, kanapę z zagłówkami i suszeniem.