Jump to content

Obcierka parkingowa czym podejść do tematu [P508]

troopers

Recommended Posts

Pany, jako żółtodziób kieruje do Was pytanie/prośbę o pomoc. Ojciec ma Peugeota 508 w kolorze bleu bourrasque, łądny niebieski z ziarnem, ale do czego zmierzam - pożyczyłem od niego auto no i pech chciał, że po powrocie z zakupów na parkingu dostałem w prezencie od kogoś obcierkę i wgniotę. Tak to wygląda,, nie jest to głębokie :

3jaio2p9y6k4_t.jpg

1g7syv10onv3_t.jpg

Pytanie czym podejść do tematu??? Do dyspozycji będę miał maszynę DA właśnie jestem na etapie decyzji Lare epl-42v2 ewetualnie Krauss DB5800S :ad: ...

Jakie pady/pasty itp będą mi potrzebne by wypolerować te obcierki? :o no i przy okazji chciałbym odświeżyć lakier ojcu, a że niebawem zrobi się ciepło urlop w zapasie to chcę doprowadzić jego auto do porządku.... tylko nie wiem czym atakować bo chyba Peugoety mają dość miękki lakier? chyba, że się mylę?

będę wdzięczny za sugestie&rady

Przemek

Papierek wodny po listku kazdego

App : 1500 ,2000,2500 ,

Pady cos moze z Flexipads

bialy cutting

i jakis pomaranczowy polishing

Pad Finish czarny

Pasty tnaca pad bialy Meguiars m101

Srednia pad pomaranczowy pasta Meguiars 205

Finish zrobic Koch Chemie Hochglanz Antihologram na czarnym/lub pomaranczowym miekkim padzie

pozniej jakis wosk na zabezpieczenie ;)

Jesli bedziesz ogarnial cale auto mozesz zobaczyc dzial Pokaż Swoj blask tam jest sciagawka jak przygotowac auto pod polerownaie karoseri zaczynajac od mycia lecac dalej :good:

Wgniotke mozna wyciagnac moze masz kogos kto zajmuje sie metoda pdr i po problemie