Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaka pastę one step polecacie do rupesa do szybkiego odświeżenia lakieru i jaka gąbka(oprócz rupes uhs).

Co myślicie o meguiars 105?

Posted

Zastanawiam sie czy jest sens zmieniac pasty rupesa na inne skoro te są dedykowane do tego systemu i dlatego pytam czy ktoś robi na innych padach i pastach

• Partner forum
Posted

sata, na systemie zrobisz wszystko, natomiast inne pady i pasty mogą Ci pomóc wykonać ewentualną pracę szybciej.

Kazdy lakier jest inny, i zawsze będziesz szukal kombinacji "tej" najlepszej.

Na niejednym lakierze niebieskim korkiem i padem jesteś w stanie wykonać praktycznie pięknego one step'a, tym bardziej kombinacja "zielonych" pozostawi wykonczenie bez zarzutu. Ostatnio na porsche, pro-wool i sonax cut max miejscowo pięknie wycinał rysy i pozostawiał wykonczenie, które po wymyciu mogło by być "do wydania".

Pozostają jeszcze kwestie zapachu, pylenia, itp które w systemie rupes'a sa na przyzwoitym poziomie.

Posted

Tak jak pisał robert_motogo, nie ma złotego środka. Różne lakiery różnie "grają" z gąbką czy pastą. Royal Pads ma fajną gąbkę do One Stepów.

Posted

Dzięki ckłopaki.A powiedzcie mi jeszcze do czego by porównac uhs do niebieskiej czy zielonej pasty?Która z nich robi podobne wykończenie?Może nie ma sensu kupowac uhs jak zielonym one step wyjdzie podobnie?Pytam bo nie próbowałem jeszcze żadnej bo rupesa dopiero zamówiłem i ma być końcem miesiąca.W komplecie ma byc zielony i żółty korek i pady

• 10 months later...
Posted

Dlaczego oprócz rupers? Moim zdaniem to jedna z lepszych firm. Mam akurat tej firmy pastę polerską Ultra High i daje idealne wykończenie. Masz jakieś złe wspomnienia z rupersem czy jak?

Posted

Rupesem dobrze sie pracuje, jednak pady szybko się rozlatują, szczególnie zielony i niebieski. Na rotacji używam Menzerny na padach z Feracli jak narazie, przy zakamarkach i ten system tez jest zadowalający :) mam w planach testowanie innych padów do DA i rotacji ale przy tych pastach już chyba zostanę.

• Lubię to 1
Posted

Ja kupiłem kiedyś cały zestaw padów Rupersa i jeszcze się nie rozleciały. :)

Robert Motogo widzę na Waszej stronce, że macie coś takiego jak "gąbka polerska na rzep" też z Rupersa. https://sklep.motogo.pl/rupes-m76 nie pracowałem jeszcze z taką gąbką i zastanawiam się czy warto?

• Partner forum
Posted

"Gąbki polererskie na rzep" to pady wentylowane wykonane z mikrofibry. Niebieska jest mocno tnąca natomiast (wg producenta) żółta jest wykończeniowa. Żeby pracować na tych padach trzeba mieć pewną rękę ponieważ mają dosyć mało "mięsa" i można sobie narobić bałaganu przy krawędziach. :ad: