Abdul Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Witam wszystkich, od pewnego czasu śledzę forum i zbieram informacje, teraz bardzo proszę o pomoc przy weryfikacji/rady odnośnie mojego pierwszego poważnego zestawu Pacjenci to Mercedes w kolorze 189 i Mazda 323F BA z lakierem 11R Co zebrałem do tej pory: - Glinka: Bilt Hamber - Separator do wiadra: Scratch Shield do wiadra - Dressing wewnątrz: PB Natural Look, Auto Finesse Spritz Interior Detailer, - Rękawica Megs: Wash Mitt - Szyby: Koch Chemie Speed Glass Cleaner 750ml - NW: Rain-X - Szczotka do felg: Vikan Wheel Rim Brush Soft - Osady metaliczne: Korrosol - APC: Nielsen Cyclone - Fibry, aplikatory, pędzelki Zakupy: - Piana aktywna: Shiny Garage Fruit Snow Foam - Szampon: ADBL - Wosk: Collinite 476s lub Soft99 Fusso Coat 12 - Usuwanie smoły: Prickbot - Dressing zewnątrz: Koch NanoMagic PlastCare - Do alumunium i końcówek wydechu: Autosol - Pianownica: EPOCA - TEC ONE FOAMER FPM Pianownica ręczna 10l - Pędzelek do felg: ValetPRO Chemical Resistant Brush - Ręczna korekta lakieru: Meguiar's Ultimate Compound 450ml + Tricolor Z góry dzięki za ocenę i sugestie
Michael MSTP Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Jest dobrze, czasem sam stwierdzisz czy produkty które masz pasuj Ci w 100% . Może z czasem dojdzie jakiś QD. Ewentualnie jeszcze cos do opon.
Abdul Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Michael MSTP, dzięki - o oponach faktycznie zapomniałem...
robcok Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 - Dressing zewnątrz: Koch NanoMagic PlastCare, Shiny Garage Jet-Black Trim Restore 2015 po co 2 dressingi do zew. plastików? Według mnie jeden starczy, mam Kocha i polecam długo siedzi i ładnie kropelkuje no i ładnie przyciemnia Z wosków brałbym Fusso Jesteś zadowolony z Auto Finesse Spritz Interior Detailer? Jak się nim pracuje?
tomekc001 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Jeżeli będziesz brał Koch NanoMagic PlastCare, to weź lepiej Koch PlastStar. W środku jest dokładnie to samo, cena podobna. PlastStara masz 1l a NMPC 0.5l.
Abdul Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 po co 2 dressingi do zew. plastików? Według mnie jeden starczy, mam Kocha i polecam długo siedzi i ładnie kropelkuje no i ładnie przyciemnia Ok, poprawiam Jesteś zadowolony z Auto Finesse Spritz Interior Detailer? Jak się nim pracuje? Powiedziałbym, że tak średnio, ale może to moja wina. Na desce merca pozostawił smugi. tomekc001, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi