Jump to content

Oklejanie folią - elementy z tzw, barankiem.

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam takie pytanie, najlepiej jak wypowiedzą się osoby znające się na temacie.

Chciałbym oddac auto na oklejenie/ zmianę koloru, lecz nurtuje mnie jedno pytanie, otóż auto jest stare, 30 lat, i ma elementy lakierowane i zabezpieczane BARANKIEM.

jak wygląda wtedy oklejanie takiego elementu ?

Sa to elementy typu pas przedni , tylny - dolny , pod zderzakiem.

Czy da sieto ogarnąc?

No i drugie pytanie - MAZOWIECKIE , W-WA I OKOLICE DO 100KM , kogoś polecicie? może ktoś na forum robi i jest w tym BARDZO DOBRY i chce zarobic ? ;)

• 4 weeks later...
Posted

Ja myślę że wtedy jest możliwa tylko tzw. "Foliowa farba" (Nie znam dokładnej nazwy), natryskujemy ją pistoletem, ale po czasie staje się ona strukturą jak folia.

• 8 months later...
Posted

Najlepiej oddać to w ręce profesjonalnej firmy., która zastosuje odpowiednie folie na lakier. Takie, które będą trwałe i nie zniszczą oryginalnego lakieru. Rzuć okiem na ofertę firmy Zmień Kolor. Myślę, że znajdziesz to czego potrzebujesz.

• 3 weeks later...
Posted

Warstwa lakieru musi być idealnie gładka by ją okleić? czy mogą być jakieś rysy np. Co do plastidip to pewnie z trwałością jest słabo?

Posted

Jeśli chodzi o zwykłą folie to lakier może mieć rysy. A plastidip to farba króra zasycha na "miękko" więc sama wypełni rysy.

• 1 month later...
Posted

Mój kumpel nie oklejal swojego starego auta bo to juz badziewnie wygladalo :D znalazl stronke gdzie sprzedaja taka płynną folie, w spraju Full Dip. Auto się teraz prezentuje elegancko a po takiej folii to jednak zostają ślady

Posted

Fakt jest taki że aby jakakolwiek folia wyglądała dobrze to każdej większej nierówności i rysy powinno się "pozbyć". Jedź do kogoś kto profesjonalnie się tym zajmuje.