Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Jak wiadomo każdy raczej miał problem z topiącym się rzepem w padach prowool Flexipadsa. Udało mi się zregenerować rzep zastępując go nowym oraz zmodyfikować troche pady. Jako nowy rzep posłużyła mi taśma rzep pętelka- coś takiegohttp://a-nitex.pl/tasma-rzep-bialy-czarny-szer-100mm-petelka-25mb-p-383.html który przykleiłem butaprenem. Testowałem przy maksymalnej prędkości na Rupesie i Krausie przy średnim docisku i powiem że zero objawów tracenia przyczepności pada. Porobiłem również troche otworów w celu odprowadzenia ciepła i zmniejszenia tym samym stopnia nagrzewania się prowoola. ;)

Po modyfikacjach pad wygląda następująco:

21682883489_8bd9efe7c1_c.jpg

21682877979_c8171c62a1_c.jpg

Posted

Mega patent :good: ze tez flexi samo nie wzielo sie jakos za rozwiazanie problemu... a jak miejsce klejenia? po rozgrzaniu i dluzszej pracy nie pusci?

Posted

Jak po takim czasie nie puscilo to juz nie pusci:-) jeszcze raz dzieki za patent :good: dobrze że sie nie wyrzucalo tych futer:-)