detailercar Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Witam, Jak wiadomo każdy raczej miał problem z topiącym się rzepem w padach prowool Flexipadsa. Udało mi się zregenerować rzep zastępując go nowym oraz zmodyfikować troche pady. Jako nowy rzep posłużyła mi taśma rzep pętelka- coś takiegohttp://a-nitex.pl/tasma-rzep-bialy-czarny-szer-100mm-petelka-25mb-p-383.html który przykleiłem butaprenem. Testowałem przy maksymalnej prędkości na Rupesie i Krausie przy średnim docisku i powiem że zero objawów tracenia przyczepności pada. Porobiłem również troche otworów w celu odprowadzenia ciepła i zmniejszenia tym samym stopnia nagrzewania się prowoola. Po modyfikacjach pad wygląda następująco:
ostryziom Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Mega patent ze tez flexi samo nie wzielo sie jakos za rozwiazanie problemu... a jak miejsce klejenia? po rozgrzaniu i dluzszej pracy nie pusci?
detailercar Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Narazie po pracy około 12h nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów Jak dobrze sklejone jest to nie ma obaw że klej puśći
ostryziom Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Jak po takim czasie nie puscilo to juz nie pusci:-) jeszcze raz dzieki za patent dobrze że sie nie wyrzucalo tych futer:-)
Rekomendowane odpowiedzi