Piotrek Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Cześć, dawno nic nie wrzucałem do tego działu, więc się poprawiam Rynek kolorowych pian jest praktycznie zdominowany przez Magifoam, dlatego widząć na FB post ze zdjęciem nowości nie mogłem sobie odmówić przetestowania . Opis producenta: Zaawansowana technologicznie, zmieniająca kolor piana o neutralnym pH do regularnego mycia delikatnie zabrudzonych pojazdów. Tworzy gęstą, kolorową pianę utrzymującą się przez kilka minut. Bezpieczna dla czyszczonych powierzchni, nie barwi lakieru, szyb i tworzyw sztucznych. Wrażeń estetycznych dopełnia rześki zapach brzoskwini wyczuwalny podczas aplikacji. Butelka identyczna jak przy innych produktach Unique, pod względem wyglądy nie mój gust, ale z praktycznego punktu widzenia ( wycieki, odkształcenia ) nie można jej nic zarzucić: Zbliżenie na etykietę: Pianę użyłem w PA, rozcieńczoną 1:4 ( według zaleceń producenta): Poszukiwania największego szczura, wyłoniły: Po około minucie: Po około 3 minutach: Płuczemy i jak widać LSP jest bezpieczne Efekty: Podsumowanie: Jak widać samochód nie był bardzo brudny. Pył z klocków, owady z autostrady, waterpsoty po deszczu. Z tymi zabrudzeniami piana poradziła sobie dobrze. Jak widać nie narusza LSP. Pracę uprzyjemnia fenomenalny zapach brzoskwini Przyczepić mogę się jedynie do dosyć dużych zalecanych stężeń, jednak przy dosyć niskiej cenie nie jest to bardzo duża wada. Elementy mające kontakt z pianą nie barwią się na dłuższy czas ( tak jak w przypadku Starajna ), do umycia wystarczy sama woda. Dodane po 1 godzinie 4 minutach 21 sekundach: Jest i wersja wideo
atvmmz Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Test jak zwykle profi Co do stężenia to faktycznie trochę kiepsko to wygląda
Michael MSTP Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Elegancko, rzeczywiscie stężenie robi wrażenie 29.90 kosztuje 1l co daje nam 4 mycia jedno mycie 7,50 wychodzi naprawde sporo mimo niskiej ceny zakupu! Przy 5l wychodzi 4,30 nadal sporo. Napewno aż tak duże stezenie jest potrzebne probowales z mniejszym? Np 100 ml ?
franekfr Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 No rzeczywiście jedno mycie taką pianą drogie, gdzie przy SG Fruit Snow Foam 1l jedno mycie wynosi ok 3zł .
kskej Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 franekfr, 5L SG kosztuje 70zł, 100ml na mycie wychodzi za 1,4zł edit: aa brałeś pod uwagę 1L opakowanie..
/miodu/ Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Używam Zeusa, którego etykieta także mówi, że należy go rozcieńczać w lancy pianotwórczej 1:4. Używam ok 80ml/ 500 ml ciepłej wody.Piana wychodzi akurat. Nie mleko i nie super gęsta. Aplikacja na samochody z większą ilością brudu. Piana robi co trzeba, większe stężenie raczej nie potrzebne w przypadku Zeusa. Inne piany też mają zalecenie 1:4 np Daerg, Allegrini, Blink HD. Jak ja kupowałem, to 1L piany dostałem w butelce pokroju 1L od ADBL.
Piotrek Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Test jak zwykle profi Co do stężenia to faktycznie trochę kiepsko to wygląda Dzięki Zalecenia producenta są jakie są, podejrzewam, że przy zmniejszeniu stężenia "piana" też jakaś będzie, ale właściwości może mieć znacznie słabsze. Elegancko, rzeczywiscie stężenie robi wrażenie 29.90 kosztuje 1l co daje nam 4 mycia jedno mycie 7,50 wychodzi naprawde sporo mimo niskiej ceny zakupu! Przy 5l wychodzi 4,30 nadal sporo. Napewno aż tak duże stezenie jest potrzebne probowales z mniejszym? Np 100 ml ? Dzięki Spróbuję mniejszych stężeń, ale podejrzewam, że np. kolor może już być wtedy zbliżony do białego. No rzeczywiście jedno mycie taką pianą drogie, gdzie przy SG Fruit Snow Foam 1l jedno mycie wynosi ok 3zł . Kupowanie produktu z kalkulatorem w ręku akurat tutaj mija się trochę z celem, za kolor trzeba dopłacić
Michael MSTP Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Co ciekawe kolorowa Magi fakt faktem w 5l baniaku wychodzi taniej bo 4,18 na mycie a daje tez kolor nie żebym sie czepiał ale kupujac produkt biore tez pod uwage aspekt finansowy. Jeżeli jest drogo to znaczy ,że musi mieć jakieś inne cechy które przekonają mnie do zakupu. Zrób Piotrek test z 100 ml steżeniem
Piotrek Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Nie to żeby bronił produktu, ale wychodzi mi inaczej. Biorąc ceny z MX ( tam fizycznie jest), Magi kolorowa kosztuje 240, więc koszt 100 ml to 4,80, Unique kosztuje 86, więc 200 ml to koszt 3,44. A test ze 100 ml zrobię swoją drogą.
Michael MSTP Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Tylko pisałeś ,że dawałes 250 ml tzn. napisałeś 1/4 a z litra to wychodzi mi te 250 ml. A cene Magi brałem 209 bo Rose tyle kosztuje 240 Blue.
kamilgt Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 1/4 1:4 to cztery części wody i jedna produktu, więc w sumie 5 części czyli 1 część to 200ml
Piotrek Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Tylko pisałeś ,że dawałes 250 ml tzn. napisałeś 1/4 a z litra to wychodzi mi te 250 ml. A cene Magi brałem 209 bo Rose tyle kosztuje 240 Blue. Spoko. No to 4,30 jak 250, ale lałem 200 ml , nie dopełniam PA do końca. Nie wiem dokładnie jak jest z cenami Magi, w UK Blue i Yellow w tej samej cenie, u Nas różnie
Michael MSTP Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Więc przy baniaku cena jednego mycia spada o 1 zł a to sporo. Robi się ciekawiej, może po testach okaże się ,że stęzenie bedzie mogło być niższe i wtedy będzie już lalunia
JJ. Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 1:4 to stężenie do P.A. gwoli ścisłości, gdy ktoś używa np. Glorii (czyli zamkniętego obiegu wody) robi stężenie słabsze 1:10-1:20. Słabszy roztwór też umyje zabezpieczony pojazd ale czy będzie kolor albo brzoskwiniowy zapach.. Fajny test, piana w rzeczywistości nie wygląda tak blado jak na zdjęciach, mam rację?
Piotrek Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Nie biła po oczach, ale nie wydawała mi się blada. Moim zdaniem w normie.
Dante05 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Witam. Pozwalam sobie wstawić swój test piany Unique Athena Etykieta: Pacjentem jest Pasztet B6. Generalnie auto mocno przykurzone, miejscami zaschnięty brud po porannej rosie widoczny na zdjęciach, nie myty od 18 dni. Leży na nim Fusso nałożony 2.5 miesiąca temu Fela zabezpieczona Collinite 476s Stężenie 1:4 Pianowanie i czas. No to spłukujemy. I efekty. Podsumowując. Bardzo fajna i efektowna piana. W rzeczywistości kolor mocniejszy i bardziej soczysty, zapach brzoskwiniowy bardzo mi pasuje ale nie jest szczególnie mocny. Domywanie na dobrym poziomie, zaschnięty brud zszedł bez szczególnego oporu. W przyszłości będę testować w mniejszych stężeniach
Rekomendowane odpowiedzi