Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Właśnie wróciłem z podróży i okazało się, że mój pasażer nieopatrznie zamiast wyrzucić gumę do żucia na zewnątrz, wrzucił ją do środka. Niestety upadła ona na skórę w miejscu, w którym jest wentylacja i mam problem z jej usunięciem. Próbowałem jak na razie zmrozić to wkładem do lodówek i lekko zdrapać, ale niestety nie dało to efektów. Właśnie mrożę w zamrażarce normalny lód i będę się do tego zabierał w nocy, jak temperatura spadnie, ale już chcę zapytać. Miał ktoś kiedyś taki problem? Jak go rozwiązać? Bo benzyna ekstrakcyjna, czy jakiś tar&glue to chyba niezbyt dobry pomysł.

img-0547.jpg

img-0549.jpg

Posted

Było już coś na ten temat, tzn. sam się o to pytałem. Suszarka do włosów i taśma klejąca. Suszarką delikatnie podgrzewasz miejsca gdzie jest guma a następnie przyklejasz i odklejasz taśmę. I tak do uzyskania zadowalających efektów. U mnie pomogło :)

Posted

Pomogło! Jest idealnie, tylko pół godzinki roboty i poszło :P osa_607 dziękuję serdecznie !

Posted

Bo gumę się wyrzuca do kosza, a nie przez okno. Wkurza mnie takie prostactwo na drodze. Gumy do żucia, niedopałki, papierki, etc. Brak kultury...

Posted

Mnie też to wkurza, ale mówię-mój pasażer ;) Że tak powiem, mamy za swoje, chcieliśmy za okno bez problemu, a teraz mieliśmy problem ze skórą :P