coobah Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Ostatnie kilka dni poświęciłem na doprowadzenie do porządku Seata Leona. Kolor może niezbyt efektowny do robienia zdjęć 50/50, ale coś tam jednak przemówił. No to zaczynamy. Po przyjeździe nie było tragedii, myć od razu nie musiałem. Prezentował się następująco: Żeby nie było zbyt pięknie to: Sygnety i inne pierścienie zostawiły po sobie ślady: Coś tam na zderzaku: Coś tam na masce: Widzicie nad klapką wlewu paliwa: Na pierwszy ogień poszedł tlenek ceru i filcowy pad. Konkretny bałagan robi ten zestaw: Auto zlałem Prickiem: Tutaj już po umyciu: Pora na glinkę. Standardowo ValetPro: Jak widać zebrała sporo syfu mimo wylanej płynnej chemii: Szykujemy auto do korekty. Wpada taśma, a wyjazd robią klamki: O antenę też trzeba zadbać: Rzut okiem na lakier pod LEDem: Pewne nieśmiałe 50/50... Na tym lakierze cholernie ciężkie do uchwycenia: Tak wyglądają w zbliżeniu obudowy lusterek zewnętrznych: Powinny jednak troszkę inaczej wyglądać: Skoro nie ma klamek to zakładamy do takiej operacji pady 80 mm: Przyszła pora na "delikatne" odświeżenie lamp. Zastałem taki obraz: A zostawiłem takie: Auto po wymyciu zostało nawoskowane, oponki nasmalcowane... Słońce niestety za chmurami... Coś tam się jednak odbija w tym lakierze: Lista sponsorów : - mycie: szampon Tenzi Neutro, APC Nielsen, jakiś płyn do naczyń do wymycia past polerskich, - odsmolenie: Prickbort + nafta oświetleniowa, glinka ValetPro żółta, - polerka szyb: tlenek ceru + pad filcowy Flexipads, - korekta: Skil 9955MA, Koch Heavy Cut, Menzerna 2500, Koch Chemie Hochglanz Antihologram, IPA, futro Brayt (podziękowania dla Pawła MX za polecenie!!), pady NAT: pomarańczowy HONEY i biały, żółty, czarny płaskie również NAT, - zabezpieczenie plastiki + opony: Tenzi Gum Extra, - mikrofibry, aplikatory, pędzelek - zabezpieczenie lakieru (karoseria + felgi): wosk FinishKare Pink Wax Dziękuję za uwagę!
Funner Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Efekt bardzo ładny, jak prezentowało się to czasowo?
tango Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Nieźle, nieźle Pacjent odżył chociaż taki kolor nie daje możliwości pokazania nakładu pracy Fajnie wyszło Mam ten Tenzi Gum Extra ale zawsze w końcu ląduje coś innego - muszę w końcu wypróbować - u Ciebie ładnie to się prezentuje
coobah Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Czasowo wyszło około 35 godzin. Tenzi Gum Extra robi robotę na dobrze wyczyszczonej oponie.
Borek Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Lakier wbrew pozorom ma potencjał, wiem coś o tym Chopie, wszystko fajnie pięknie, ale z tymi szybami to żeś przegiął Jak można było tak na żywca jechać bez zabezpieczenia uszczelek...?
coobah Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Hmmm... Można było jechać bez zabezpieczenia uszczelek, bo ładnie się wymyły płynem do naczyń, a następnie roztworem IPY.
Rekomendowane odpowiedzi