Rynek Posted July 20, 2015 Report Posted July 20, 2015 Witam Zamierzam kupić mały zestaw do lakieru do mojego grafitowego BMW e90 2006r, chciałem prosić bardziej doświadczonych użytkowników o porady co ewentualnie zmienić/dodać Lakier jest ogólnie w miarę w dobrym stanie, trochę drobnych rys od złego mycia i drobne przebarwienia. Lakier chyba nigdy nie widział dobrego wosku, parę razy używałem wosku Sonax'a ale chyba ciężko to nazwać dobrą ochroną Na początek chciał bym zająć się lakierem , wszystko narazie planuje robić ręcznie (może kiedyś dokupię narzędzia ). Poczytałem forum i dzięki pomocy jednego z użytkowników skompletowałem taki zestaw: Rękawica - FLEXIPADS MERINO LAMBSKIN APC - ADBL 500ml (czy lepiej większy kupić?) Na smołę - MAC SERIEN PRICKBORT MAC 124 - 1L Deironizer - ADBL Vampire 500ml Szampon - ADBL Shampoo 500ml - zapach COLI Glinka - VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G (jako lubrykant woda z szamponem) Polerka - POORBOY'S WORLD BLACK HOLE Wosk - Collinite 476 Quick Detailer - SHINY GARAGE Morning Dew 500ml do tego dwa aplikatory od K2 i Royal Pads Dual Polishing Pad do Black Hole i 3 mikrofibry Co proponujecie zmienić lub dołożyć ?
kita33 Posted July 20, 2015 Report Posted July 20, 2015 Coli dobre na zimę. Dodaj pędzelki do APC, deironizera oraz mikrofibry bo 3 to zdecydowanie za mało. Przydałby się ręcznik do osuszania z tańszych Fluffy
cannonn Posted July 20, 2015 Report Posted July 20, 2015 APC wziąłbym więcej, bo 500ml szybko ci się skończy i zamieniłbym: Vampire-> Tenzi Prix (tańszy, więcej, będzie ok) Black Hole-> Cherry Glaze i dodałbym coś do opon i plastików na zewnątrz, np. Koch Plast Star oraz NW chociażby Rain-X Na początek zaspokoi potrzeby, a potem pewnie i tak sobie coś dokupisz z biegiem czasu.
Recommended Posts