Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Zamierzam kupić mały zestaw do lakieru do mojego grafitowego BMW e90 2006r, chciałem prosić bardziej doświadczonych użytkowników o porady co ewentualnie zmienić/dodać ;)

Lakier jest ogólnie w miarę w dobrym stanie, trochę drobnych rys od złego mycia i drobne przebarwienia. Lakier chyba nigdy nie widział dobrego wosku, parę razy używałem wosku Sonax'a ale chyba ciężko to nazwać dobrą ochroną ;) Na początek chciał bym zająć się lakierem , wszystko narazie planuje robić ręcznie (może kiedyś dokupię narzędzia ;) ).

Poczytałem forum i dzięki pomocy jednego z użytkowników skompletowałem taki zestaw:

Rękawica - FLEXIPADS MERINO LAMBSKIN

APC - ADBL 500ml (czy lepiej większy kupić?)

Na smołę - MAC SERIEN PRICKBORT MAC 124 - 1L

Deironizer - ADBL Vampire 500ml

Szampon - ADBL Shampoo 500ml - zapach COLI

Glinka - VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G (jako lubrykant woda z szamponem)

Polerka - POORBOY'S WORLD BLACK HOLE

Wosk - Collinite 476

Quick Detailer - SHINY GARAGE Morning Dew 500ml

do tego dwa aplikatory od K2 i Royal Pads Dual Polishing Pad do Black Hole i 3 mikrofibry ;)

Co proponujecie zmienić lub dołożyć ? ;)

Posted

Coli dobre na zimę. Dodaj pędzelki do APC, deironizera oraz mikrofibry bo 3 to zdecydowanie za mało. Przydałby się ręcznik do osuszania z tańszych Fluffy

Posted

APC wziąłbym więcej, bo 500ml szybko ci się skończy i zamieniłbym:

Vampire-> Tenzi Prix (tańszy, więcej, będzie ok)

Black Hole-> Cherry Glaze

i dodałbym coś do opon i plastików na zewnątrz, np. Koch Plast Star oraz NW chociażby Rain-X

Na początek zaspokoi potrzeby, a potem pewnie i tak sobie coś dokupisz z biegiem czasu.