Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć :-)

Na masce mojej Hondy, przy samej krawędzi i w jej pobliżu, jest kilka niewielkich, ale nieestetycznych ognisk korozji. Ktoś je traktował bezbarwnym, ale chcę je porządnie usunąć. Pytanie tylko czym? I co po usunięciu? Jak w ogóle ugryźć temat, bom zielony?

bLsWGgd.jpg

aQwT3eV.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Moze w tej kwesti niewiele pomoge ale lakiernik zrobi to najlepiej i najtrwalej... a tak szczerze mowiac nie wiem czy nie taniej (liczac czas i srodki)... w Gdyni zaplacilem kiedys za przmalowanie maski okolo 150zl i wygladala swietnie.

Korozja ta ktora widac to tylko wierzcholek gory lodowej bo pod lakierem najczesciej juz idzie dalej na boki.

• 1 month later...
Posted

Możesz się z tym zmierzyć sam, ale efekt wizualny nie będzie super. Jak dobrze zrobisz to bedzie trwałe. Musisz się zaopatrzyć w papiery o różnej gradacji 300-600-800, podkład reaktywny na blachę tylko żaden brunox czy inne tego typu g., podklad akrylowy, bazę w butelce jak od paznokci, oraz lakier bezbarwny z utwardzaczem. Rdze usuwasz papierem aż do golej blachy. I malujesz czekając aż wyschnie.