zmorka Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam serdecznie, zapraszam do obejrzenia mojego pierwszego testu, uwagi mile widziane. Przedmiotem testu jest preparat firmy Tenzi, pierwszy do czyszczenia - Leder Clean Ze strony producenta : Zrobić roztwór roboczy 10% (100 ml/1 l wody). Spryskać nim powierzchnię szczotki z naturalnym końskim włosiem, po czym delikatnie przeszorować. Odczekać około 15-20 sek. Przetrzeć szmatką z delikatnego włókna, płukaną w czystej bieżącej wodzie (w zależności od potrzeb). A więc do dzieła, tutaj pomogłem sobie pianowniczką i szczoteczką z Colourlock, pacjent Mazda CX7 2009, dopiero co kupiona, więc jest co robić: wspomniana szczoteczka i piana z preparatem : zapach znośny, bliżej nieokreślony, ale nie jest absolutnie uciążliwy, bardzo ładnie się rozprowadza i teraz co mnie bardzo zaskoczyło, brud schodził bardzo ładnie, aż byłem zdumiony : Bardzo fajnie wszystko schodziło, efekt przeszedł moje najśmielsze moje oczekiwania, pragnę zaznaczyć że za bardzo rozsądne pieniądze mamy litr gotowego do użycia produktu Jako, że całość wyglądała bardzo obiecująco poleciałem dalej Po zakończeniu prac czyszczących wziąłem się za zabezpieczenie całości kolejnym preparatem Tenzi Gotowy do użycia, zapach obojętny, ale tutaj (niemiła) niespodzianka, a raczej moja wina, preparat ten, lekko nabłyszcza, poza zabezpieczeniem nadaje lekkiego połysku, co akurat dla mnie jest na minus, a tak wygląda całość już po zabezpieczeniu : Dlaczego akurat Tenzi, do tej pory korzystałem tylko z Colourlock-a i nadal mam zamiar z niego korzystać, natomiast produkty Zymola zupełnie do mnie nie trafiają, a tutaj w rozsądnych pieniądzach mamy bardzo skuteczny preparat do czyszczenia tapicerki skórzanej, ocena należy do Was. Mam nadzieję, że test się udał
sardzent Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 moze to jakis dlugodystansowy ;-) albo w ratach ;]
zmorka Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 spokojnie to tylko awaria
kubik Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 A to nie jest przypadkiem 1:10 Bo koncentrat ma pH13,a gotowy środek 10-11
zmorka Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 A to nie jest przypadkiem 1:10 Bo koncentrat ma pH13,a gotowy środek 10-11 przepraszam, moja wina, źle ściągnąłem opis ze strony producenta, ma być : Zrobić roztwór roboczy 10% (100 ml/1 l wody). Spryskać nim powierzchnię szczotki z naturalnym końskim włosiem, po czym delikatnie przeszorować. Odczekać około 15-20 sek. Przetrzeć szmatką z delikatnego włókna, płukaną w czystej bieżącej wodzie (w zależności od potrzeb). poprawione moja wina, zestresowany pierwszym testem
Karcok Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Z takim pH to na skórę w moim aucie bym tego nigdy nie użył...
zmorka Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Testowałem na swoim aucie i nic złego się nie dzieje, więc obawy są bezpodstawne.
Karcok Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Poczytaj wypowiedzi speców od skór i jaki to będzie miało wpływ na skórę w przyszłości. Myślisz, że problemem jest zrobić produkt do skór, który będzie dobrze domywał? Problemem jest stworzenie produktu, który dobrze domywa i jest neutralny dla skóry. To nie jest materiał.
daniel87 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja niedawno używałem, ale GT czyli gotowy roztwór...również ładnie schodziło, a pH z tego co kojarzę 11. Zapytam przy okazji jeśli można, jakie jest nieszkodliwe dla skóry
citrofan Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 11 to ma mocne APC, przy takim pH skóra może popękać i będzie strasznie wysuszona
zmorka Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Jak najprościej można sprawdzić ph preparatu po rozcieńczeniu?
zmorka Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Kupiłem ;-) sprawdziłem, gotowy do użycia około 10 ph.
darkside Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Korzystam z produktu Leder Clean i zgadza się, jest on dość mocny ale to nie problem żeby zmniejszyć roztwór roboczy (5%-6%) żeby uzyskać mniejsze pH preparatu gotowego do czyszczenia. zmorka mogłeś zakupić Leder Care GT, nie pozostawia połysku jak Shine GT, aczkolwiek te dwa preparaty nie bardzo nadają się na dobrą impregnację po czyszczeniu tylko do nawilżania po czyszczeniu, żeby skóra nie była mocno wysuszona co jest istotne po użyciu Leder Clean.
kubik Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Poczytaj wypowiedzi speców od skór i jaki to będzie miało wpływ na skórę w przyszłości. Myślisz, że problemem jest zrobić produkt do skór, który będzie dobrze domywał? Problemem jest stworzenie produktu, który dobrze domywa i jest neutralny dla skóry. To nie jest materiał. Żeby sprzedawać coś 10razy drożej to trzeba dorobić ideologię,to chyba proste?
zmorka Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 darkside i kubik dziękuję za konkretne informacje
pzi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Czepiam się, ale 100ml/1l wody to nie jest 10%... Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
darkside Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Czepiam się, ale 100ml/1l wody to nie jest 10%... Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka A niby ile? 100ml/0,9l ?
pzi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 1/11 czyli ok. 9,09 Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
darkside Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 1/11 czyli ok. 9,09 Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Wiadomo o co chodzi, ale producent przeważnie opisuje zaokrąglone wartości na etykiecie żeby ułatwić odczytanie i stosowanie środka.
virusman Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Stosuje od dłuższego czasu co prawda więcej tym preparatem zrobiłem mebli skórzanych niż foteli samochodowych ale ogólnie daje rade, polecam po czyszczeniu tenzi leder cream krem gotowy do użycia o odczynie lekko kwaśnym czyli takim jaki skóra powinna posiadać. Fajnie zmiękcza i odżywia skórę. Co do ph środka do czyszczenia to jest wyraźnie napisane na ile czasu to pozostawić. Sprawdzałem środek na swoich skórach w bmw, leżał miejscami krócej miejscami dłużej ale nic się nie stało, środek jest na bazie wody i nie zawiera rozpuszczalników. Porównywałem z apc w stężeniu do skór i tu jest dopiero moc bo po dłuższych poleżynach ścierka zrobiła się delikatnie bordowa czyli zebrało farbe oczywiście tego nie widać teraz ale jednak.
lubek Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Odnośnie tego jak jest bezpieczny dla skóry się nie wypowiem ale czy nie wydaje się Wam on mocniejszy od strong cleanera colourlock'a?
Rekomendowane odpowiedzi