Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Zaczalem kompletowac swoj pierwszy zestaw do czyszczenia samochodu.Zamowilem juz troche rzeczy i zdaje sobie sprawe ze to jeszcze nie wszystko.Ale prosze o porade co jeszcze powinienem dokupic.To co dostalem w zamowionej paczce:

Do polerowania

-Menzerna 500

-Menzerna 1000

-Menzerna 2500

-Menzerna 4000

-Menzerna Ultra

Do mycia:

-Meguiars Gold Class

-R222 Shampoo

Opony/Felgi:

-Meguiars Endurance High Gloss

-Iron X

Pozostale:

-ValetPro Dash Brush

-ValetPro Chemical Resistant Brush

-3M Scotch 3434 19mm

-Matador Papier wodny 5000

-Petzoldts Mickrofaza bardzo miekka

-Meguiars aplikator na opony

Wosk do lakieru:

-Sonax Premium Class

Polerki:

-Festool RO 150 FEQ

-Einhell BT-PO 1100 E

Dokupic jeszcze planuje:

-Menzerna Top Inspection

-Glinke (nie wiem jaka do mojego lakieru)

-Gabki do polerki (roznej srednicy)

-Talerze na gabki róznej srednicy

-Duragloss 701 albo ADBL Tire and Rubber Cleaner

Dodam ze obecnie mam Bmw 2010 rok w czarnym kolorze Black Sapphire Metallic (475)

Oper Corsa Muscatgrau 2013 rok.

Bmw ma troche zryty lakier jak dla mnie bo jest bardzo poddatny na rysowanie.Wymaga szczegolnej pielegnacji deliktnymi pastami i szmatkami...w przeciwnym razie widac tylko rysy.Czy do wlasnych celow takie polerki mi wystarcza?

Posted

dario3103, Przydałby się jeszcze Prickbort do usunięcia smoły z karoserii i kół. Zapomniałeś jeszcze o jakimś APC + pędzle :)

Posted

Ja bym zapodał jeszcze cleaner pod wosk( DJ LPL, Prima Amigo)oraz pianę aktywną(SG Fruit snow foam) i jakąś pianownice ręczną lub przerobił z opryskiwacza marolex :)

Posted

Dziekuje panowie, zanotuje i pozamawiam jeszcze co trzeba.Pedzle juz mam ale chyba jeszcze cos dokupie :o Nad pianownica juz myslalem ale FM10.Ale chwilowo sie splukalem.Kasa idzie jak woda :( .Mysle jeszcze jaka glinka byla dobra do moich aut no i czy moimi polerkami ogarne co potrzeba....

• 2 months later...
Posted
dario3103, Przydałby się jeszcze Prickbort do usunięcia smoły z karoserii i kół. Zapomniałeś jeszcze o jakimś APC + pędzle :)

Mam pytanie, co myślicie o MEGUIARS BUG'N TAR REMOVER zamiast Prickbort? Który lepiej kupić ?

Posted

Kup Prickbort. Miałem Megsa użyłem raz i dałem komuś kogo nie lubię :D . Prickobort dużo łatwiejszy w użyciu i lepszy w działaniu.