Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Daję do oceny swój zestaw do ręcznej polerki. Lakier metalik, francuski (miękki), nigdy polerki nie widział na oczy.

Szampon: Shiny Garage Orange Car Shampoo

Rękawica: CarPro Cquartz Wool Wash

Odsmolenie: MAC-Prickbort 124

Glinka: VP Clay Bar

Pasta: Megs UC

Aplikator: tri color

Cleaner: Poorboys World Black Hole

Wosk: FK 1000p

Czy jest to dobry zestaw? Jest sens dokupowania czegoś między UC i Cleanerem (na przykład SwirlX)?

Dzięki za odpowiedzi :)

Posted

Są małe zmiany :)

Pianka: Shiny Garage Perfect Active Foam

Szampon: Dodo Juice Born To Be Mild

Rękawica: CarPro Cquartz Wool Wash

Odsmolenie: MAC-Prickbort 124

Glinka: VP Yellow Poly Clay

Cleaner: Dodo Juice Lime Prime (czy Lime Prime Lite?)

Pasta: Megs UC lub ScratchX 2.0 (boję się narobić hologramów agresywnym UC na bardzo miękkim lakierze)

Aplikator: Flexi Tri Color i Soft Foam Applicator Pad

Wosk: FK 1000p

Mikrofibra: PB Poorboy's World Mega Plush (nada się do pracy z pastami, cleanerem i woskiem?)

Czy będzie to dobry zestaw do ręcznej korekty dla osoby bez doświadczenia?

Posted

Jak dla mnie UC nakladany recznie to masakra :? Reka odpada a rezultat niewielki :/ Jesli kolor jest wyplowialy to moze go odzywi inaczej szkoda zachodu :? Ale recznie szkod raczej nie mozna tym zrobic :good:

Posted
ja bym dorzucil megsa ultimate compoud do tego

przecież jest

Pasta: Megs UC lub ScratchX 2.0 (boję się narobić hologramów agresywnym UC na bardzo

nic nie narobisz ręcznie UC. żadnych holsów ;)

przechodziłem ten dylemat już.. po chwili pracy ręcznie na masce zakupiłem polerkę DA :-]

Posted
nic nie narobisz ręcznie UC. żadnych holsów ;)

przechodziłem ten dylemat już.. po chwili pracy ręcznie na masce zakupiłem polerkę DA :-]

Jak dla mnie UC nakladany recznie to masakra :? Reka odpada a rezultat niewielki :/ Jesli kolor jest wyplowialy to moze go odzywi inaczej szkoda zachodu :? Ale recznie szkod raczej nie mozna tym zrobic :good:

Ok, wziąłem sobie do serca te porady i najpierw zainwestuję w jakąś tanią rotację i pady :D

Posted

menior, bmw ma twardy lakier tak jak i mietki-trzeba się namachać ale coś tam idzie zrobić

r4dzio, Jak nie działałeś wcześniej polerką a boisz się o hologramy to w rotacje na dzień dobry bym nie szedł tylko w DA.

Posted

a co sadzicie o UC recznie na miekkim lakierze hondy ? da rade cos wypracowac i pozbyc sie kilka rys glebszych i tych mniejszych ?

• 2 weeks later...
Posted

Witam, Panowie podłązyl bym się pod temat. Nie udało mi się uzyskac odp w dziale z cleanerami- być może źle trafiłem.

Chcę rozbudować zestaw pod wosk megsa #16 o cleaner i politure.

praca ręczna

Cel : możliwie max. usunięcie i przykrycie zarysowań + uzyskanie efektu mokrego lakieru

pacjent : civic '02 ciemny granat - czyli pewnie miękki lakier

zdjęcie: https://drive.google.com/file/d/0B2tJEP ... sp=sharing

zastanawiam się nad:

1.CLEANER :Swirlx/Prima Amigo

2.POLITURA: Deep Crystal Step 2/ Black hole

Spotkałem się jeszcze z takim preparatem :BLACKFIRE GLOSS ENHANCING POLISH.

Nie wiem czy warto go uwzględnić powyżej ...

i na to wosk M#16

Przed wszystkim glinka lub recznik ją zastępujący (tutaj pytanie czy soft czy medium) ?

Wielkie dzięki za odp