Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

zdaję sobie sprawę, że pytanie może brzmieć trochę dziwnie, ale sedno w tym, że nie chcę uszkodzić moich szyb. Sprawa wygląda tak, że nie mam pojęcia jaki rodzaj ciemnych szyb został zamontowany w moim Mercedesie (CLA). Z tego co wiem, są dwie opcje: Folia (która jest podatna na produkty z amoniakiem), oraz szyba atermiczna (to chyba ta palona w piecu, nie przeszkadza jej amoniak).

Szukałem w sieci, jednak nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Na logikę z salonu pewnie dają szyby przyciemniane fabrycznie (czyli w piecu) a nie bawią się w jakieś folie. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś kto zna się na temacie mi pomógł. Staram się usunąć złogi wapnia i zacieki z szyb ale nie chcę użyć środka który może je uszkodzić.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam,

Patryk

Posted

Nie bierzemy odpowiedzialności za błędne porady ;-)

Skoro zacieki, to pewnie na zewnątrz, a folie naklejane są od środka, więc zakładając w scenariuszu folię zapewne praca po zewnętrznej stronie nie wpłynie na folię.

Posted
Nie bierzemy odpowiedzialności za błędne porady ;-)

Skoro zacieki, to pewnie na zewnątrz, a folie naklejane są od środka, więc zakładając w scenariuszu folię zapewne praca po zewnętrznej stronie nie wpłynie na folię.

Dzięki wielkie za ciekawą odpowiedź, bo w sumie logiczne - ale czy zawsze folię zakładamy od wewnątrz (nie znam się za bardzo na tym)?

• 3 weeks later...