Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam rozpisałem sobie o to taki zestaw, auto sezon temu zostało pomalowane na nowo, kolor niebieska perła, chodzi o jak najlepsze zabezpieczenie i dodatkowo efekt wet look, żeby się błyszczał, auto służy na co dzień w lato, zima garażowany, no i głównie na zloty, dlatego ma się mienić :)

64206664378068686947.jpg

1. Szampon - Shiny Garage Sleek&Bubbly Premium Car Bath 5L – 75,90 zł

2. Separator zanieczyszczeń - Scratch Shiled girt guard - 39,90 zł

3. Rękawica - Flexipads Merino Swirl-Free Wool Wash Mitt – 70 zł

4. Ręcznik – ValetPRO Large Blue Fluffer 60x90 – 32 zł

5. Cleaner - Dodo Juice Lime Prime Lite 250ml – 72 zł

6. Wosk - Angelwax Body Wax 100ml – 125 zł

7. QD – ?

8. APC - Shiny Garage Lime APC 1L – 23 zł

9. Opryskiwacz – Epoca Tec One – 60 zł

10. Pędzelki do czyszczenia trudno dostępnych miejsc rozmiar (4/10/16/20) – 20 zł

11. Aplikatory do wosku Meguiar’s Soft Foam Applicator Pad 2szt. – 16 zł

12. Aplikatory z mikrofibry 12cm 4szt. – 22 zł

13. Kirkland Microfiber 40x40 4szt. – 20 zł

14. Coś do felg na mocne zabrudzenia z racji, że koła dość mocno zamknięte i po chwili od wewnątrz całe czarne, ciekawostką jest, że tenzi prix nie dał rady.

I teraz pytania:

1. Jaki QD do tego wosku?

2. Jakich aplikatorów używać do poszczególnych środków:

Cleaner, QD, Wosk itp

3.Wosk najpierw piankowym i później polerowanie mikrofibrą?

QD też mikrofibrą?

To moja rozpiska z zeszłego sezonu, dlatego ceny mogą się nie zgadzać i jeśli coś się zmieniło i jest lepsze w tej cenie do polecenia to z chęcią posłucham :) ale ostatecznie nie zakupiłem nic bo auto poskładałem pod koniec sezonu i przegarażował, teraz już chce kupić kosmetyki i pucować autko :)

Posted

1.QD to raczej kwestia gustu,moze cos z carnauba skoro wosk naturalny :o najbardziej zachwalane tu to np.AF finale lub CG pro detailer

2.Do wosku uzywam np. sloneczko megsa,do cleanera tez go mozna uzyc ale ja wole cos srednio tnacego np. http://mrcleaner.pl/monster-shine-aplik ... 92.html,do QD uzywam aplikatorow z MF np.Even Coat Megsa

3.Tak,woski i QD poleruje sie mikrofibra