Adam620 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Hej! Jest to mój pierwszy temat w tym dziale i w sumie 4 auto które robiłem. Nie spodziewajcie się spektakularnych 50, ale wydaje mi się że jak na taki zwykły biały kolor na busie to i tak ładnie wyszło. Założenie było takie: usunąć ślady po oklejeniu auta i odświeżyć lakier + wyczyścić plastiki i odkurzyć wnętrze. Auto poddałem 2 etapowej korekcie na padach Flexi na DA i pastach Menzerna FG400 i Menzerna IP2000 (auto do pracy więc nie zależało właścicielowi na usunięciu wszystkich rys). Na początku auto umyłem aktywną pianą AutoBriteDirect Magifoam a następnie 2x na dwa wiadra Shingy Garage truskawkowym. Na auto poszedł Prickbort i glinka. Po spłukaniu i osuszeniu zacząłem korektę. Na koniec nałożyłem FK Hi-Temp 1000p, na opony Gyeon Q2 Tire, na zderzaki i lusterka Shiny Garage Jet-Black. W środku plastiki wyczyściłem APC Nielsena i zabezpieczyłem PB Natural Look. Tak auto prezentowało przed pracami: Po umyciu: Prickbort czyni swoją powinność : Koniec dnia pierwszego: Mały obraz lakieru: FG400 zrobiła swoje: Małe 50/50: Już lepsze 50/50: FG400 i IP2000: Prawa strona przed: Po: Przed: Po: FK na swoim miejscu: Finalnie: Czas na wnętrze, podłokietnik przed: 50/50: Po: Finalnie: Wiem, że zaraz pewnie zaczną się hejty o braku garażu, ale nic na to nie poradzę jeszcze się go nie dorobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Bardzo fajny efekt Kilka razy robiłem busy, pracy jest zdecydowanie więcej Zrobiłbym tylko opis wraz ze zdjęciami i jak na początkowa prace bardzo porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 o bus ładnie wyszedł też niedługo będę ogarniał wnętrze u siebie wrzucaj więcej prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Mega! Relacje z busów zawsze zjawiskowe. Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam620 Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 geno: coś tam dopisałem, dzięki za uwagę kamilgt: przed świętami, jak pogoda dopisze będę przygotowywał znajomemu Passata CC na wiosnę, więc jak wyjdzie trochę ciekawych zdjęć to na pewno podzielę się z Wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 No widać że samochód odżył i to najważniejsze. Właściciel na pewno zadowolony z pracy jaką wykonałeś, teraz i jemu będzie łatwiej utrzymać porządek a i może sam podejdzie inaczej do tematu utrzymania auta. Pozdrawiam dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelg97 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Bardzo fajna relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq91 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Fajnie, że roboczy samochód nie zawsze oznacza zaniedbany samochód. Efekty zdecydowanie widoczne Nie łatwiej było ściągnąć tablice zamiast je zasłaniać w Paint'cie? Na 17 zdjęciu od dołu widać tablice. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale kłuje w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bawarczyk357 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Relacja Biały jak to biały,kolor niezbyt wdzięczny do ekspozycji 50-tek. Jednak liczy się efekt finalny,a tutaj widać,że blacha oraz środek ładnie odświeżony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszprusia Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Jest i Bus, te auta zarówno uważam za bardzo stylistycznie udane i jak na woła roboczego mogą jak widać tez cieszyć oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam620 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Cieszy mnie, że podoba sie relacja Nie łatwiej było ściągnąć tablice zamiast je zasłaniać w Paint'cie? Na 17 zdjęciu od dołu widać tablice. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale kłuje w oczy. Pewnie i łatwiej, tylko nie myślałem o robieniu relacji dopiero jak zobaczyłem zdjęcia po pracy to stwierdziłem że warto byłoby podzielić się z Wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Dawno busów nie było Gratuluję debiutu i czekam na CC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miw Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To, że pracuje, nie znaczy że mu się nie należy! Brawo za chęci i wykonanie, bo niestety nie każdy dba o swoje gabarytowe 4 kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluch Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Jak pracuje to należy mu się podwójnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi