Jump to content

Upgrade mojego zestawu do czarnej Hondy

Recommended Posts

Witam,

Dzięki Wam w tamtym roku udało mi się skompletować swój pierwszy zestaw. Teraz chcę go trochę rozbudować (to jednak wciąga:) Moje auto to 10 letnia czarna honda Accord VII

Mam już poniższy zestaw:

• APC Red Devi

• Felgi Tenzi Alux

• Smoła: MAC-Prickbort 124

• Szampon: Shiny Garage Orange Car Shampoo

• Rękawica: CarPro Cquartz Wool Wash

• Piana aktywna: Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral

• Pianownica: Marolex :)

• Ręcznik: Fluffy Dryer

• Glinka: ValetPro Clay Bar

• Korekta lakieru: Meguiars - Ultimate Compound + aplikator tri color

• Cleaner: Duragloss 652

• Politura: Poorboy's Black Hole

• Wosk: Finish kare 1000p

• Plastiki: Auto Finesse Revive Trim Dressing myślę nad zamianą na Koch Chemie Nano Magic Plast Care

• Opony: Nielsen Brillance

Zestaw chcę uzupełnić o:

• Polerka: Krauss Dual Action 900W

• Pady: Royal 135 (żółty, niebieski i zastanawiam się nad białym)

• Pasty: Poorboy’s World SSR 1 i SSR2 lub Menzerna IP 2000/2500, SF4000, z racji miękkiego lakieru boję się zastosować bardziej agresywnych past (np. FG500, może niepotrzebnie:)

• Cleaner: Dodo Juice Lime Prime

• Wosk na lato: Dodo Juice Blue Velvet ewentualnie Finish Kare Pink Paste Wax

Czekam na Wasze propozycje, opinie i pomoc szczególnie odnośnie past polerskich.

Z góry dziękuję za każdą pomoc!

Z Kraussem osobiście nie miałem do czynienia, więc się nie wypowiem. Pady :good:, ale zainwestuj też w mniejsze rozmiary, bo będzie ciężko. Jeżeli chodzi o pasty to zdecydowanie polecam RUPESa lub Kocha (szczególnie wykończenie czarnego japońskiego uni - Koch Hochglanz-Antihologram). Cleaner dobry, ale nie koniecznie pod każdy wosk. Dobrze zgra się z Blue Velvetem (bardzo przyjemny w aplikacji), który bez problemu wytrzymuje 2 miesiące przy średnim "dbaniu". Pomyślałbym też nad Poorboy's World Natty's Red, bo genialnie pachnie i jest jeszcze lepszy w aplikacji niż DJ.