Smirnoff07 Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Witam, Dzięki Wam w tamtym roku udało mi się skompletować swój pierwszy zestaw. Teraz chcę go trochę rozbudować (to jednak wciąga:) Moje auto to 10 letnia czarna honda Accord VII Mam już poniższy zestaw: • APC Red Devi • Felgi Tenzi Alux • Smoła: MAC-Prickbort 124 • Szampon: Shiny Garage Orange Car Shampoo • Rękawica: CarPro Cquartz Wool Wash • Piana aktywna: Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral • Pianownica: Marolex • Ręcznik: Fluffy Dryer • Glinka: ValetPro Clay Bar • Korekta lakieru: Meguiars - Ultimate Compound + aplikator tri color • Cleaner: Duragloss 652 • Politura: Poorboy's Black Hole • Wosk: Finish kare 1000p • Plastiki: Auto Finesse Revive Trim Dressing myślę nad zamianą na Koch Chemie Nano Magic Plast Care • Opony: Nielsen Brillance Zestaw chcę uzupełnić o: • Polerka: Krauss Dual Action 900W • Pady: Royal 135 (żółty, niebieski i zastanawiam się nad białym) • Pasty: Poorboy’s World SSR 1 i SSR2 lub Menzerna IP 2000/2500, SF4000, z racji miękkiego lakieru boję się zastosować bardziej agresywnych past (np. FG500, może niepotrzebnie:) • Cleaner: Dodo Juice Lime Prime • Wosk na lato: Dodo Juice Blue Velvet ewentualnie Finish Kare Pink Paste Wax Czekam na Wasze propozycje, opinie i pomoc szczególnie odnośnie past polerskich. Z góry dziękuję za każdą pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MCK Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Z Kraussem osobiście nie miałem do czynienia, więc się nie wypowiem. Pady , ale zainwestuj też w mniejsze rozmiary, bo będzie ciężko. Jeżeli chodzi o pasty to zdecydowanie polecam RUPESa lub Kocha (szczególnie wykończenie czarnego japońskiego uni - Koch Hochglanz-Antihologram). Cleaner dobry, ale nie koniecznie pod każdy wosk. Dobrze zgra się z Blue Velvetem (bardzo przyjemny w aplikacji), który bez problemu wytrzymuje 2 miesiące przy średnim "dbaniu". Pomyślałbym też nad Poorboy's World Natty's Red, bo genialnie pachnie i jest jeszcze lepszy w aplikacji niż DJ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts