Jump to content

Skóra, Plastik , A może Spot ? Co Wybrać?

daxdj

Recommended Posts

Witam, mam pewien dylemat, od Kwietnia ubiegłego roku zajmuję się czyszczeniem samochodów 90% są to usługi kompleksowego czyszczenia wewnątrz pozostałe 10 to rewitalizacja lakieru, woskowanie i etc... W tym roku chcę zrobić krok dalej i wprowadzić nowe usługi, jednak nie jestem do końca zdecydowany w co uderzyć. Myślałem nad trzema tematami:

1. Naprawa, reperacja i malowanie skóry - Czyszcząc auta stwierdziłem że 7 na 10 miało ubytki w skórze które można by było śmiało poprawić aby wyglądało jak nowe.

2. Naprawa typu spot - uważam że jest to fajny temat ale nie jestem przekonany czy nie jest to usługa dla zamożniejszych klientów i lepszych samochodów? Jeśli się mylę bardzo proszę o opinię.

3. Naprawa PDR - Pewnie większości z nas zdarzyło się że ktoś nieostrożny uszkodził nam samochód, a to drzwiami a to cofając lub parkując. Stąd mój zamysł na PDR i teraz pytanie... Klej czy Patyki? I czy to się opłaci? Są na to chętni?

Dodam że mieszkam w miejscowości liczącej 4 tyś osób, jednak do miast które mają po 70 tyś osób mam równo 25km są to trzy miasta. W okolicy nie ma zakładów świadczących takie usługi, jeśli chodzi o miasta to tylko w jednym jest renowacja skóry i lakierowanie spot.

Jak uważacie w którym kierunku iść, żeby się rozwijać i zarabiać?

Możecie doradzić?

Będę bardzo wdzięczny za każdy komentarz.