wujek600kv Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, mam takie pytanie. Mianowicie ostatnio wyczytałem że auta trzymane pod chmurką szybciej matowieją . Czy to prawda ? i czy dobry wosk może zapobiec matowieniu lakieru od słońca , zjedzenia auta parkowanego pod chmurką przez zalegajacą na nim warstwe śniegu itp ? Mam auto które parkuje pod garażem bo jest garaż za mały w zimę jeżdzę nim mało, często jest tak że stoi pod śniegiem no i zimą leca na niego np drobinki sadzy z komina i często jest tak że zostawie auto czysciutkie a przychodzę po np 2 tygodniach i jest całe w tych drobinach . Chciałem kupić pokrowiec ale czy ma to sens skoro po umyciu i odśnieżeniu lakier odzyskuje swój blask ? W sezonie oczywiście auto myte ręcznie przeze mnie raz na tydzień i woskowane Zymolem. w dodatku po każdej zimie staram się zrobić delikatną korektę lakieru. Czy to wszystko jednak zastąpi garaż ?
mario704 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Matowieją głównie akryle.Ja tam mam samochód pod chmurą i nie zauważyłem nic niepokojącego.Wiadomo jak w garażu to ptak nie narobi i słońce nie pali ale tragedii nie ma.
windows666 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Chciałem kupić pokrowiec ale czy ma to sens skoro po umyciu i odśnieżeniu lakier odzyskuje swój blask pokrowiec to głupi pomysł, bo może narobić więcej szkód niż pożytku. może jeśli masz miejsce to lepiej postawić małą wiatkę dla auta?
Rekomendowane odpowiedzi