Barista Posted December 30, 2014 Report Posted December 30, 2014 Sprawa spędza mi sen z powiek od zarania dziejów. Otóż autko kupiłem z listwą w stanie agonalnym, na miniony sezon użyłem taśmy Gaffer, bo jak wiadomo żaden plan zdjęciowy się bez niej nie obędzie, ale na kolejny sezon nie chcę jej mieć na aucie ;-). MX polecił mi lakier do plastików czarny, tylko teraz pozostaje kwestia czym i jak załatać tą wyciętą dziurę. Te drobne niedoskonałości to jakąś szpachlą i na to lakier do plastików. Nie, nie można wymienić samej dolnej listwy - byłem na szrotowisku, znalazłem kiepski zderzak z dolną, całkiem dobrą listwą ... i tu pojawił się zonk, wspólnie ze szrotmenem stwierdziliśmy, że listwa nie jest wczepiana tylko sklejana ze zderzakiem, co zburzyło moją koncepcję taniej wymiany listwy. Nie chcę kupować zderzaka i oddawać go do malowania ze względu na koszty. Ale się rozpisałem Proszę o sugestie.
Biszkopt Posted December 30, 2014 Report Posted December 30, 2014 na dziurę to dał bym włókno szklane z żywicą od spodu a po wierzchu szpachla. Listwę potem psiknij szprejem i fertig. Ja używałem Dinitrol od MXa (w szpreju był). Struktura wyszła po tym kozacka, jak się psiknęło z dala, to prawie papier ścierny a jak z bliska 4 razy psiknąłem, to bardziej gładki.
Barista Posted December 30, 2014 Author Report Posted December 30, 2014 Dzięki Panowie, chyba zacznę od plastikarza - jest blisko mnie, ponoć dobrze robi to go potestuję. Dam znać po wizycie jak wyszło i czy zrobił. Już się cieszę, że przestanie straszyć :-)
Recommended Posts