Jump to content

Renowacja dolnej listwy zderzaka tylnego

Barista

Recommended Posts

Sprawa spędza mi sen z powiek od zarania dziejów.

Otóż autko kupiłem z listwą w stanie agonalnym, na miniony sezon użyłem taśmy Gaffer, bo jak wiadomo żaden plan zdjęciowy się bez niej nie obędzie, ale na kolejny sezon nie chcę jej mieć na aucie ;-).

MX polecił mi lakier do plastików czarny, tylko teraz pozostaje kwestia czym i jak załatać tą wyciętą dziurę. Te drobne niedoskonałości to jakąś szpachlą i na to lakier do plastików.

Nie, nie można wymienić samej dolnej listwy - byłem na szrotowisku, znalazłem kiepski zderzak z dolną, całkiem dobrą listwą ... i tu pojawił się zonk, wspólnie ze szrotmenem stwierdziliśmy, że listwa nie jest wczepiana tylko sklejana ze zderzakiem, co zburzyło moją koncepcję taniej wymiany listwy. Nie chcę kupować zderzaka i oddawać go do malowania ze względu na koszty.

Ale się rozpisałem :o

Proszę o sugestie.

DSCN0018.JPG.aebd60d4d351f909932a1b87a3b72142.JPG

DSCN0019.JPG.06018e4135cf9414a79c84a1605c161f.JPG

DSCN0020.JPG.c7658086756b462f352d7f8fd75995e1.JPG

DSCN0030.JPG.d529fd05c831812a80537066bec84911.JPG

na dziurę to dał bym włókno szklane z żywicą od spodu a po wierzchu szpachla. Listwę potem psiknij szprejem i fertig. Ja używałem Dinitrol od MXa (w szpreju był). Struktura wyszła po tym kozacka, jak się psiknęło z dala, to prawie papier ścierny a jak z bliska 4 razy psiknąłem, to bardziej gładki.