dawid257 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 witam.nabyłem sobie numatica i mam takie pytanie...czy ten filtr materiałowy permatex do odkurzania na sucho z workami to sie tylko co jakiś czas wytrzepuje/? czy trzeba go przeprać jakoś jak sie zabrudzi?
bawarczyk357 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witaj. Sprawdź w instrukcji obsługi,co na ten temat piszę producent.Jeżeli nie ma takiego obostrzenia,to zapewne nie ma również takiej konieczności.Nie mniej jednak myślę,że warto akcesoria tego typu utrzymywać w jak najlepszej kondycji Ps.Jeżeli masz wątpliwości,to warto napisać do kolegi "poorboy'a" który się zajmuje dystrybucją maszyn w tym odkurzaczy firmy Numatic. Pozdrawiam.
siwy1988_88_88 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2014 dawid 257, w razie gdybys nie doczytał to najbezpieczniej bedzie napisac do kolegi z forum "poorboy" na pewno bedzie znal odpowiedz na Twoje pytanie Jest dystrybutorem
fomu Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Witam. Odzywalem sie do tego dystrybutora ale nie odpisal. Moze ktos mi odpowie tu. Ile stopni powinna miec woda by nie uszkodzic odkurzacza?
impex Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Nie uzywalem tego odkurzacza, ale kilku innych.Wlewalem wode tak gorąca aby mozna bylo trzymac w niej ręke.Zawsze tak robie i nic się nie dzieje.
swietlikk Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Ja leje pół na pół - zagotowana woda z zimna, ew 1/3 zagotowana woda -zimna. Ale zawsze tak aby nie było za gorąca.
poorboy Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Witam. Odzywalem sie do tego dystrybutora ale nie odpisal. Moze ktos mi odpowie tu. Ile stopni powinna miec woda by nie uszkodzic odkurzacza? Nie otrzymałem żadnej wiadomości ? Zalecane jest by woda miała do 60oC, ogółnie ważne by nie lać wrzątku np. prosto z czajnika. Przy okazji podpowiem jeszcze jedną rzecz, jeżeli używacie detergentów w proszku, nie wsypujcie go bezpośrednio do zbiornika. Najlepiej rozrobić zawiesinę np. w butelce po wodzie , dobrze rozpuścić proszek, wlać do zbiornika i dolać wody do pełna. Lub przygotować sobie roztwór w wiaderku.
detailercar Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mam małe pytanko, można odkurzać georgem bez worka? Czy odpada taka możliwość i potrzebny jest niestety worek?
poorboy Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Do odkurzania na sucho potrzebny jest worek i prefiltr zakładany na górę. Worki są HEPA o wysokim poziomie filtracji. Używanie worków chroni turbinę odkurzacza przed pyłem i brudem.
Torbba Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam, Mam pytanko odnośnie ssawki do prania tapicerki a mianowicie gdy odsysam wodę z podsufitki to kapie woda górną częścią,próbowałem ja dopchnąć ale już jest na maxa i teraz takie pytanie czy wszyscy tak maja czy ja mam jakąś felerną sztukę.Na zdjęciu zaznaczyłem miejsce które przecieka.
Vrael Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam,Mam pytanko odnośnie ssawki do prania tapicerki a mianowicie gdy odsysam wodę z podsufitki to kapie woda górną częścią,próbowałem ja dopchnąć ale już jest na maxa i teraz takie pytanie czy wszyscy tak maja czy ja mam jakąś felerną sztukę.Na zdjęciu zaznaczyłem miejsce które przecieka. Ujechałem w życiu z 30 ssawek i jak kapie to smart repair (zwykle krótkotrwały), a potem śmietnik @EDIT znaczy się raczej sztuka jest felerna bo tak nie może być Problem może być w innym miejscu, jeżeli coś nie hula to w końcu woda znajdzie gdzieś ujście, czasami powodem cieknącej ssawy były u mnie złączki na końcu kabla przy odkurzaczu
poorboy Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 Proszę o podesłanie do nas zdjęcia ssawki, zobaczymy co się dzieje
Rekomendowane odpowiedzi