Jump to content

Aluminiowy Morgan

Recommended Posts

Witam!

Trafił się ciężki projekt, reanimacja aluminium morgana three wheelera. Niestety nie chodzi o jakieś listewki czy felgi... Cały samochód jest aluminiowy!!! Nie ma grama lakieru.

Testowałem autosol jest za bardzo agresywny, nawet przy dłuższej pracy matowi lakier zostawia świrle...

Meguiar's Hot Rims Mag & Aluminum Polish-delikatniejszy produkt, hologramy nie do wyciągnięcia, wychodzi mat.

Meguiars All Metal Polish- po prostu nie działa.....

Używałem przeróżnych kombinacji z gąbka, fibr i filcu, papier wodny do 3000, ciężko wyciągnąć cokolwiek.

Macie jakieś pomysły co można jeszcze przetestować?

twardy90, O polerowaniu aluminium zbytnio pojęcia nie mam , ale jakiś czas temu czyściłem motocykl , rura wydechowa moim zdaniem była aluminiowa , ale oczywiście mogę się mylić ...

Przed wyglądała tak

wzaGhG.jpg

Pięćdziesiątke zrobiłem autosolem rotacją na średniej gąbce

aBJwT6.jpg

Wydawało mi się , że jest w miarę OK , Ale znajomy dał mi taki wynalazek

http://www.ebay.co.uk/itm/White-Diamond ... 336f1ead98

Niestety chyba niedostępny w Polsce .

Według opisu na etykiecie wychodzi na to , że jest nieścierny i w dodatku to rownież sealant , więc bardzo sceptycznie do tego podszedłem , ale co mi tam spróbować nie zaszkodzi , nie mam zdjęcia porównującego róznicę pomiędzy nim a autosolem , ale różnica w wyglądzie była + 100 dla White Diamond.

Po

IQuwUM.jpg

W miejscu pięćdziesiątki widać delikatną róznicę na korzyść White diamond , niestety tej strony gdzie działałem autosolem już nie udało mi się doprowadzić do takiego samego stanu jak po white diamond , gdyż znajomy dał mi tego środka tylko troszeczkę , więcej nie chciałem, bo odgórnie byłem przekonany , że to gó..o :oops: .

Ewentualnie możesz również spróbować metal polish od gtechiq , na chromie moim zdaniem robi cuda .

Tak czy inaczej niezłe masz wyzwanie .

Możesz spróbować normalnie pastami do lakieru,tak jak polerowałem sobie ranty,to po autosolu zostawały ryski,a z kolei po pastach robiła się mleczna powierzchnia,no trzeba kombinować.

Pozdrawiam