M!hau Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Panie i Panowie, Przeczesałem forum, ale konkretów w zasadzie brak. Poszukuję w Warszawie lub najbliższych okolicach kogoś, kto uczciwie i profesjonalnie zajmie się moim autem. Sprawa jest drobna, ale dla mnie istotna. Chodzi o Clio II, 3-drzwiowe. Otóż potrzebuję uporać się z początkami rdzy wokół wlewu paliwa. To popularna przypadłość w tych autach, ale nie chciałbym, aby się rozpanoszyła dalej. Z mojego doświadczenia i wiedzy w temacie, wynika, że trzeba roznitować uchwyt klapki, zdemontować wlew (być może zdjąć bak), wszystko ładnie oczyścić, a następnie polakierować i solidnie zabezpieczyć. Jestem całkowicie pewien, że to naprawa typu smart repair. Na pewno nie ma dziur i innych tego typu akcji. Jest to raczej dłubanina, ale nie wierzę, że nie ma zdolnych i chętnych do takiej roboty. Cena jest rzeczą drugoplanową - oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Zależy mi przede wszystkim na jakości usługi i uczciwości. Przerabiałem już różne warianty i nigdy więcej nie popuszczę partactwa. Wiadomo, że w tym wypadku klar, idealny dobór odcienia itp.mają mniejsze znaczenie niż sposób i dokładność zabezpieczenia. Czy ktoś z Was wykonywał podobne naprawy, bądź zna kogoś solidnego, kto może się takich podjąć? Przy okazji mam do polakierowania i ponownego wklejenia listwy progowe z wersji sport, bo poprzedni właściciel zajął się tym sam, sposobami domowymi i to widać. Chciałbym to zrobić przy okazji. Wiem, że np. Evo walczył z naprawą Leona w Warszawie. Będę wdzieczny za rekomendacje i porady, bo w ciemno auta nie oddam. Pozdr, M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia.taka Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Sprawdz tam: http://www.zibcar.pl/ Robiona była u nich podstawa pod akumulator i okolice, czyszczenie rdzy, zabezpieczenie malowanie i już ponad rok i wszystko bajka. Nie pamiętam jakiej chemii użyli ale to był proces kilku etapowy skierowany na oczyszczenie rdzy i zabezpieczenie. Malowanie drzwi itd i wszystko był ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczorex28 Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 O wiele za późno, ale..... jak dla mnie niezawodny od wielu lat jest auto-widawski. Nie zdarzyło się jeszcze, aby sobie z czymś nie poradzili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts