Jump to content

Lakiernik/blacharz - Warszawa lub okolice

M!hau

Recommended Posts

Panie i Panowie,

Przeczesałem forum, ale konkretów w zasadzie brak. Poszukuję w Warszawie lub najbliższych okolicach kogoś, kto uczciwie i profesjonalnie zajmie się moim autem. Sprawa jest drobna, ale dla mnie istotna. Chodzi o Clio II, 3-drzwiowe. Otóż potrzebuję uporać się z początkami rdzy wokół wlewu paliwa. To popularna przypadłość w tych autach, ale nie chciałbym, aby się rozpanoszyła dalej. Z mojego doświadczenia i wiedzy w temacie, wynika, że trzeba roznitować uchwyt klapki, zdemontować wlew (być może zdjąć bak), wszystko ładnie oczyścić, a następnie polakierować i solidnie zabezpieczyć. Jestem całkowicie pewien, że to naprawa typu smart repair. Na pewno nie ma dziur i innych tego typu akcji.

Jest to raczej dłubanina, ale nie wierzę, że nie ma zdolnych i chętnych do takiej roboty. Cena jest rzeczą drugoplanową - oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Zależy mi przede wszystkim na jakości usługi i uczciwości. Przerabiałem już różne warianty i nigdy więcej nie popuszczę partactwa.

Wiadomo, że w tym wypadku klar, idealny dobór odcienia itp.mają mniejsze znaczenie niż sposób i dokładność zabezpieczenia.

Czy ktoś z Was wykonywał podobne naprawy, bądź zna kogoś solidnego, kto może się takich podjąć?

Przy okazji mam do polakierowania i ponownego wklejenia listwy progowe z wersji sport, bo poprzedni właściciel zajął się tym sam, sposobami domowymi i to widać. Chciałbym to zrobić przy okazji.

Wiem, że np. Evo walczył z naprawą Leona w Warszawie. Będę wdzieczny za rekomendacje i porady, bo w ciemno auta nie oddam.

Pozdr,

M.

Sprawdz tam:

http://www.zibcar.pl/

Robiona była u nich podstawa pod akumulator i okolice, czyszczenie rdzy, zabezpieczenie malowanie i już ponad rok i wszystko bajka. Nie pamiętam jakiej chemii użyli ale to był proces kilku etapowy skierowany na oczyszczenie rdzy i zabezpieczenie. Malowanie drzwi itd i wszystko był ok.

• 1 year later...