Jump to content

Plamy/przebarwienia po użyciu APC

chemikk

Recommended Posts

Widzisz akurat Ma-fra to nie dziwna firma i jak popatrzysz w dział Partnerów to kilka firm tych produktów używa, są naprawdę dobre. Głównie Pulimax i do ekstrakcji Pulimoquettes. Apc Lime z SG jakiś czas temu zrobiło podobny efekt na boczku drzwi w innym aucie na desce było ok. Gdyby na całości coś takiego wynikło to byłbym na 100% pewny, że to wina produktu ale wyszło to tylko miejscowo. Co do roztworu był dany 20:1. Może przy użyciu APC do plastików trzeba by dać jeszcze większy.

Dodam, że wyszło to po przetarciu miękką mikrofibrą i co dziwne tylko w jednym lub dwóch miejscach na pozostałych było bez zastrzeżeń. Stąd zapytanie czy taki efekt jest czymś spowodowany... Pomyślałem, że ktoś mógł mieć do czynienia z podobną akcją.

Też miałem takie ślady u siebie w Astrze G po innym APC. Zastosowanie dressingu pomogło tak jak u ciebie, ale czym to jest spowodowane nie wiem, bo wyszło tylko miejscowo nad zegarami.

W drugim aucie nic takiego się nie pojawiło, więc być może tworzywo na tym kokpicie jest jakieś delikatne. :idea:

ja mam podobnie ale rownomiernie na calym elemencie i to zarowno po VP Interior jak i SG RD. Po kilkunastu minutach i wyschnieciu samo znika.Ostatnio przetarlem samą wodą na próbę i efekt podobny, więc to taki rodzaj plastiku.

• 3 months later...

tez mialem taki problem w hondzie na boczkach drzi zrobilem APC i nagle cale miale wpadlem w panike co jest jak zawsze robie tak samo i nic . poszedlem na 2 boczek i zrobilem czysta MF tylko zamoczona w cieplej wodzie i to samo biale . wszedl dressing i zrobily sie czarne . pierwszy raz takie cos