KERMIT_2014 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Ostatnio dostałem zlecenie na detailing wnętrza Opla Zafiry A. Auto przyjechało z Francji. Niestety poprzedni właściciel chyba stwierdził że dywaniki to zbędny luksus. Cała wykładzina (na szczęście czarna) jest kompletnie zmasakrowana. We włóknach tony igieł z jakiegoś świerka, mnóstwo psiej sierści, o zaschniętym błocie i piasku nie wspomnę. Użyłem wszystkich możliwych szczotek w moim arsenale, odkurzałem ze 4 razy i dalej nie potrafię tego ogarnąć. Największym problemem są te igły, wkręciły się w wykładzinę jak korkociąg. Nie będę przecież podważać każdej po kolei igłą hehe. Wczoraj kupiłem sobie szczotki (zdjęcie) troszkę to pomogło. Nie odważyłbym się użyć druciaka w normalnym przypadku, ale tutaj gorzej już nie będzie. Pytanko do forumowiczów w jaki sposób uporać się z tym w miarę szybko. Nie chce zajechać odkurzacza, dwa dni temu tak się zagrzał że można było jajecznice smażyć na obudowie Dzisiaj myślałem aby kupić do maszynki jakiś pad ze szczotkami tylko nie wiem gdzie można coś takiego dostać Czekam na jakieś sugestie
kita33 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Zależy jaki masz odkurzacz. Pomyśl o turbo szczotce do odkurzacza lub czymś takim http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-Bl ... rush-/1451
adamus94 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Robiłem zafire z anglielskiej budowy igly cement i inne rzeczy niestety sczotka druciana z czuciem i 3h pracy nad strona kierowcy potem pranie i jakoś wyszło choć wg mnie zostało 20% ale poszedł nowy dywanik gumowy i właściciel był zadowolony jednak na budowie pocieli fotel i podsufitkę profilami miłej zabawy
vanquisz Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Zaaplikuj na dywan APC na bogato i dopiero odkurzaj itp, APC jest śliskie, więc łatwiej igłą będzie wyjść z dywanu. Też rozkładałem ręce jak prałem Nissana Terrano od leśliczego, ale jakoś to poszło.
Leniwiec1982 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Witam, podepnę się pod temat ale jakoś nie potrafię założyć nowego. Jaki odkurzacz do odkurzenia na sucho samochodu przed myciem, słyszałem gdzieś że Profi 5 "dobrze ciągnie" czy raczej na innym się skupić??
biznes365 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=20[/url ]Tutaj masz o odkurzaczach
rryba Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 a czy da rade jakos sensownie umyc dywan na aucie najlepiej troche na mokro w lato ? czy wtedy nic nie stanie sie dla podlogi jezeli szybko wyschnie ? nie jest mocno zapuszczony ale ma troche przebarwien ktorych chcialbym sie pozbyc
sonax2 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Niektórzy wymieniają wykładzinę.Ja szkoliłem się w NL,gdy u nas detailing sprowadzał się do plastmala i plaka,a mój stary login na tym forum przepadł i często zdarzały się tak zapuszczone auta.Piasek,glina,las,budowlaniec czy po psie,a nawet świni(autentyk-e46 touring cały bagażnik w szczecinie-klient wiózł do weterynarza).Gdy pranie jak i druciana szczotka już nie pomagała to pozostałości "zaczesywało się" i na to farba do tapicerki http://malcoautomotive.com/Vinyl__Plast ... tails.aspx U nas pewnie niedostępna,no ale tornadora też kiedyś nie było... Niektórzy będą narzekać,że jak to tak farbą malować,ale zapewniam że efekt jest trwały i satysfakcjonujący dla każdego.I w innych krajach czynność powszechnie stosowana w certyfikowanych zakładach(w końcu do tego służy ta puszka).
poorboy Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Przy reanimacji zapuszczonej wykładziny dobrze sprawdzi się sprzęt pokroju tornador gun-a i pochodne + APC.
sonax2 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 I tu taka ciekawostka.Może ogólnie by się to sprawdziło w doczyszczeniu wykładziny http://www.jpdproducts.nl/pet-hair-removal-stone Ciekawe jakby zwykły pumeks zastosować
Vespa Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 To wygląda właśnie jak zwykły pumeks... Jutro przetestuję.
Rekomendowane odpowiedzi