Skocz do zawartości

Suszarka hybrydowa ANI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś miał styczność z taką suszarką? Trafiłem na nią przypadkiem i pomyślałem, że mogła by się przydać do osuszania auta. Co o tym myślicie?

Dane producenta:

Suszarka hybrydowa z regulacją temperatury - idealne urządzenie do kontroli siły i temperatury powietrza.

*3 regulacje: powietrze ciepłe, powietrze letnie, wysokie ciśnienie

*Temperatura do 40 stopni C nawet w 3 minuty.

WŁOSKI PRODUCENT

Nie wymaga podłączenia elektrycznego, zmniejsza czas schnięcia lakieru, posiada blokadę wyjścia/wejścia powietrza.

ani-suszarka2.jpg

Filmik:

Opublikowano

Wiem że do suszenia lakieru jedynie pytanie jaką przepustowość ma. Czy nie jest tak że ledwo dmucha. Była by to taka alternatywa do Master Blaster. Wiadome że Master Blaster jest na prąd i fakt ma dużą przepustowość powietrza. Jutro przedzwonię i podpytam jak wygląda to w praktyce.

kris1987 kompresor mam i znajduje się w tam gdzie myję auto więc to nie problem. zresztą zawsze po myciu wspomagam się kompresorem przy osuszaniu.

Opublikowano

Przepustowość zapewne ma sporą, z tym że w tym urządzeniu nie chodzi o skupienie siły powietrza w jednym punkcie, a o usprawnienie jego cyrkulacji. Szczerze wątpię aby ta "dmuchawa" była w ogóle w stanie pogonić krople z lakieru, nie wspominając już o tafli wody. Mogę się mylić bo w rękach akurat tego nie miałem, ale szczerze wątpie aby sprawdziło się to jakkolwiek w celu o którym myślisz.

Opublikowano

trzeba poczekać.. może wypowie się ktoś kto miał taką lub podobną w ręku. Dzisiaj postaram się zadzwonić do nich by dowiedzieć się nieco więcej

Opublikowano

Polecam.

Jeśli auto ma "coś" na lakierze to e39 touring jesteś w stanie osuszyć w 5 min, oczywiście żeby było na tip top to mikrofibre i tak musisz użyć, ale to trwa moment.

Powietrze też na wylocie jest ciepłe !!

27366725c5d29dcf0cc5b6d29d10d522_1402055336.jpg