Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Posiadam w moim samochodzie bardzo wytarty fotel kierowcy. (załączam zdjęcia).

Początkowo szukałem takiego fotela do kupienia, jednak ciężko znaleźć sportowy fotel w sedanie/kombi z opcją podgrzewania i manualnego sterowania.

Zastanawiam się, co z tym fantem zrobić? Dać obszyć? Martwi mnie że kolor będzie odbiegać, a ew. lakierowanie prędzej czy później skończy się na tym, że będzie widoczne po jakimś czasie zużycia.

Auto w środku jest bardzo zadbane, skóra na reszcie elementów w bardzo dobrym stanie.

330d-int.jpg.82f35f57dd401c5dc7e13bc8d53699a2.jpg

jg2ny8.jpg.758cdc38ac4944397b5d7a9c64c07118.jpg

2xtrgt.jpg.698dd2f616eb52c114b7b818fb0ad07f.jpg

Posted

kupić najlepiej z anglika, będzie od strony pasażera mniej zjedzony lub wcale i pół dnia roboty ale przełożył bym do twojego fotela samą skórę. Zachowasz podgrzewanie i będzie ok. Chodzi o kupno fotela dawcy że tak powiem, ewentualnie wymiana samego boczka u tapicera, a pozostała resztę da się zregenerować.

Posted

Że z anglika to wiem - tak czy siak ciężko trafić na fotel z podgrzewaniem (podgrzewanie jest wszyte w tapicerkę - nie jest w fotelu). Więc przełożenie skóry odpada :/

Zastanawiam się jak bardzo będzie widoczna różnica, po obszyciu boczka..

W ostateczności, mógłbym jeszcze wymienić samo oparcie (chyba da się zdemontować).

Na ile realne jest wtedy odnowienie siedziska?