marstyle Posted August 22, 2014 Report Posted August 22, 2014 Witam. Posiadam w moim samochodzie bardzo wytarty fotel kierowcy. (załączam zdjęcia). Początkowo szukałem takiego fotela do kupienia, jednak ciężko znaleźć sportowy fotel w sedanie/kombi z opcją podgrzewania i manualnego sterowania. Zastanawiam się, co z tym fantem zrobić? Dać obszyć? Martwi mnie że kolor będzie odbiegać, a ew. lakierowanie prędzej czy później skończy się na tym, że będzie widoczne po jakimś czasie zużycia. Auto w środku jest bardzo zadbane, skóra na reszcie elementów w bardzo dobrym stanie.
LoOkas Posted August 22, 2014 Report Posted August 22, 2014 kupić najlepiej z anglika, będzie od strony pasażera mniej zjedzony lub wcale i pół dnia roboty ale przełożył bym do twojego fotela samą skórę. Zachowasz podgrzewanie i będzie ok. Chodzi o kupno fotela dawcy że tak powiem, ewentualnie wymiana samego boczka u tapicera, a pozostała resztę da się zregenerować.
marstyle Posted August 22, 2014 Author Report Posted August 22, 2014 Że z anglika to wiem - tak czy siak ciężko trafić na fotel z podgrzewaniem (podgrzewanie jest wszyte w tapicerkę - nie jest w fotelu). Więc przełożenie skóry odpada Zastanawiam się jak bardzo będzie widoczna różnica, po obszyciu boczka.. W ostateczności, mógłbym jeszcze wymienić samo oparcie (chyba da się zdemontować). Na ile realne jest wtedy odnowienie siedziska?
Recommended Posts