kupszczelisty Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Witam, od pewnego czasu zauważyłem że w nocy moja przednia szyba jest tłusta, jakby zaparowana. Na początku myślałem że to może być nieszczelna nagrzewnica. Niestety wziąłem samochód od rodziców i jest to samo a nawet gorzej. Najprawdopodobniej jest to wina pianki do czyszczenia klimatyzacji firmy Plak. Nie wiem co zrobić żeby ten syf zszedł z szyby. Nie da się tego umyć zwykłymi preparatami do szyb. W nocy wygląda jakbym pomazał całą szybę jakimś silikonem lub coś podobnego. Najgorsze jest to że nie mam pojęcia ile tego może być na parowniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
nefifer13 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Pomaże tylko AG CGP lub DG Nu Glass.Po tym zabiegu szyby odzyskają młodość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario704 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Może nie młodość ale będą czyste bo rysek tym nie usuniesz.Polecam AG CarGlassPolish.Co do plaka to mnie też podkorciło kiedyś i całe wnętrze tłuste w środku jak skurczybyk było i 2h roboty + masa energii psu w d..e ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev0lt Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Zanim zaczniesz czyścić to otwórz auto i włącz nawiewy na maxa przez jakiś czas, żeby cały syf wyszedł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MCK Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Polecam zwykłą ciepłą wodę z duuużą ilością płynu do mycia naczyń + wiadro z czystą wodą i tak na przemian z 2-3 razy umyć szybę, później tylko poprawić czymś dedykowanym do szyb Tak usuwam bardzo tłuste naloty lub syf po papierosach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts