Jump to content

Złażąca srebrna farba z plastików i rysy.

swider

Recommended Posts

Hej, potrzebuję od Was fachowej porady w kwestii złażącej farby z niektórych elementów plastikowych wnętrza samochodu. Zacznę od zdjęć, będzie łatwiej:

Porysowany plastik pod ręcznym:

:x

IMG_0085_zps38d9ea74.jpg

Złażący lakier z lewarka hamulca ręcznego: :x

IMG_0082_zpsd8db4201.jpg

Złażący lakier z uchwytu przy bocznych drzwiach: :x

IMG_0084_zps2fec8523.jpg

Powiedzcie mi -- da się z tym coś zrobić. Macie jakieś pomysły? :(

Wymiana na nowe […]

Z ciekawości sprawdziłem ceny nowych części. Ogarnęło mnie bezbrzeżne przerażenie kiedy ujrzałem cenę za rączkę dźwigni hamulca ręcznego -- 350 zł :shock: Półka pod ręcznym -- 200 zł… za kawałek plastiku. :zly:

Okleić okleiną, na allegro jest tego pełno w dziale motoryzacyjnym. Od chromów, po różnorakie kolorki. Suszarka od żonki w łapę, trochę zdolności manualnych i będzie wyglądało lepiej niż oryginał.

Tylko trzeba by zerwać obecną warstwę. Są na to jakieś sprawdzone sposoby? :idea:

Polecasz jakąś sprawdzoną okleinę?

• 2 weeks later...
Wymiana na nowe […]

Z ciekawości sprawdziłem ceny nowych części. Ogarnęło mnie bezbrzeżne przerażenie kiedy ujrzałem cenę za rączkę dźwigni hamulca ręcznego -- 350 zł :shock: Półka pod ręcznym -- 200 zł… za kawałek plastiku. :zly:

Okleić okleiną, na allegro jest tego pełno w dziale motoryzacyjnym. Od chromów, po różnorakie kolorki. Suszarka od żonki w łapę, trochę zdolności manualnych i będzie wyglądało lepiej niż oryginał.

Tylko trzeba by zerwać obecną warstwę. Są na to jakieś sprawdzone sposoby? :idea:

Polecasz jakąś sprawdzoną okleinę?

ja Ci polecam wyslanie czesci do pokrycia hydrografika,zaplacisz grosze w stosunku do wartosci czesci a wszystko bedzie wygladac jak nowka z fabryki,zaoszczedzisz przede wszystkim nerwy z jakims pieprzeniem sie z okleinami,foliami itp(sam Ci tego nie polecam bo wiem co to znaczy)

• 2 weeks later...

Ja okleiłbym folią, we wzorach i kolorach można przebierać a efekt końcowy jest :good:

Co do porysowanego plastiku pod ręcznym to możesz delikatnie przejechać cały element wodnym papierem ściernym a później polakierować, np. czarnym lakierem do zderzaków Boll czy Plastidipem

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jakiego rodzaju hydrografike albo folie szukać na plastikowe elementy? Po przeczytaniu i przemyśleniach myślę, że lepiej będzie to użyć niż malować i lakierować od nowa pewne elementy, jednak fajnie by było wiedzieć czego dokładnie szukać.