polo33 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Witajcie chciałbym przedstawić kolejną relacje z małego odszczurzania Tym razem do garażu wjechało BMW e60 z przebiegiem blisko 300tyś, auto wymagało gruntownego czyszczenia w środku a z zewnątrz miało być "małe" odświeżanie lakieru, co poźniej się okazało podczas prać że one step tutaj nie zdziała nic Auto umyte w poniedziałek wieczorem i czekało w garażu na następny dzień gdzie spędzałem po ok 10 godzin do soboty w południe tymczasem przechodzę do użytej chemii: Mycie Pianownica Marolex Master 2000 (1 filc, niebieska dysza, 50ml na litr wody piana Shiny Garage i APC cyclone) 2 wiadra, szampon Mr pink chemical gays, Smoła: prickbort MAC Iron X Glinkowanie: Fioletowa glinka hard Rękawica flexi wełniak Osuszanie ręcznik waflowy poorboys i flaffy Lakier: Pasty: Menzerna FG400, pf2500, ff3000. Pady: Boll 75mm biały, żółty Flexipads: Żółty 135mm, biały 135mm No name: biały i pomarańczowy, czarny waflowy 3M: żółty, niebieski 150mm Taśma zabezpieczająca Blue dolfhin i boll IPA (1:1) z wodą destylowaną i zmywacz sylikonowy Narzędzia: K2 Pro Miernik Grubości Lakieru Metalohalogen 2x230W , Latarka Cree Zabezpieczenie Szyby: Rain X 4Nano lack protect 3D Felgi i opony: tenzi enjee, 4nano rim cleaner, Iron X , megs endurance Końcówki wydechu: Autosol do aluminium Wnętrze: APC predator Niesen Tap APC cyclone Różne szczotki i pędzelki i tona mikrofibr Skóra zabezpieczona sonus leather conditioner Zdjęcia przed myciem: Aplikacja iron x'a i jeszcze tak 6 razy Widaj jak wcześniej była szorowana, chyba dłutem Jazda pod garaż i patrzymy z czym mamy do czynienia: Szyby też troche brudne Teraz trochę zdjęć wnętrza: Odpalamy lampy: Widać że wesoło nie jest, zmartwiony zabrałem się do roboty gdzie na niektórych elementach dał rade pf2500 na żółtym 3M, lecz reszta była na prawdę w kiepskim stanie. Pierwsze próby: Jakoś to szło fg400 dość ładnie wycinała najgorsze elementy, potem pf2500 na żółtym 3M i jak była potrzeba dodatek ff3000. Za wnętrze zabrałem się w piątek i siedziałem do 23:30 niektóre zdjęcia: Fotele przednie były najbardziej brudne gdzie wymagały podwójnego czyszczenia. W sobotę wróciłem aby dokończyć auto i oddać właścicielowi Końcowy efekt: Trochę grubszych rys zostało szczególnie te pionowe i poprzeczne na tylnej klapie co widać na zdjęciu, ważne że udało się porządnie odświeżyć zmatowiałą powłokę i auto nabrało blasku. Tym razem miałem trochę problem przy powłoce 4nano ponieważ za każdym razem po przetarciu mikrofibrą robiły się mazy na niektórych fragmentach po 3 komponencie także chyba za grubo poleciałem z powłoką Na całe auto poszło ok 35ml. Do następnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Popraw tytuł. 330d to na pewno nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Dosyć słaba relacja, większość zdjęć to efekt po, czyli po skończonej robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dementor Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ale ktoś zasyfił i wypierdział fotel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Fajny kolor do odszczurzania a było co robić na tym egzemplarzy potwierdzającym regułę, że w PL znaleźć niekombinowaną e60 to wyzwanie. Przynajmniej opony ma porządnej firmy bo ostatnio widziałem wybujańca z Audi A6, ktory miął chińską felgę wzór "er osiem" z 19 albo 20 cali i na to założone opony, które nazwać budżetowymi to byłby komplement. Aż żal patrzeć jak te modele popadają w ruinę przez takich druciarzy i cebulaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Pit_Krk, zrobione Wszystko przez to że juz myśle o kolejnej do zrobienia e46 330d. diablo228, poprawie się i będzie glinka, fajna piana, pędzelki i syte 50/50, ciężko robić zdjęcia przy takiej temperaturze i zmęczeniu jakie wychodzi z poprzednich dni Auto było dość mocno eksploatowane i dlatego tak wyglądało co połtora miesiąca wymieniany był olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwsrc Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Metalohalogen 2x230W , Toż to zwykły halogen a nie metalohalogen na zdjęciach widać Pozdr Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ale się czepiacie Niech każda osoba tu komentująca wrzuci choćby taką relacje to będzie fajnie i będzie co oglądać. Ja otwarcie mówię, że nie mam czasu nawet ostatnio auta umyć, a co dopiero siedzieć tyle czasu przy aucie. Widać, że jeszcze rysy pozostawały, ale znając niestety rzeczywistość to za pół roku to auto będzie wyglądało gorzej niż przed robotą jeśli właściciel nie będzie uświadomiony. Z ciekawości ile auto ma nalatane? Bo wnętrze nawet po czyszczeniu wygląda na mega umęczone Chyba jedynie lakierowanie by im pomogło. Co do pracy to fajnie, że ci się chciało, auto na pewno teraz zwraca uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 straszny śmietnik ta fura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Miło, że kolejny maniak z moich okolic pojawił się na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1388 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 relacja na 3+ a sam wkład w pracę 5 :-) czekamy na następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Z ciekawości ile auto ma nalatane? tym razem do garażu wjechało BMW e60 z przebiegiem blisko 300tyś, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 300 to miał pewnie z 5 lat temu. Fotel masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Osobiście widziałem gorsze po mniejszym przebiegu ale w sumie jak się zrobiło 300 tyś w 4 lata to nie ma się co dziwić auto caly czas jeździło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Osobiście widziałem gorsze po mniejszym przebiegu ale w sumie jak się zrobiło 300 tyś w 4 lata to nie ma się co dziwić auto caly czas jeździło Gorsze z mniejszym ale chyba tak samo realnym. Śliczny kolor auta Relacja może nie najwyższych lotów ale sporo gorszych w tym dziale próbowało lądować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToJa Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Róznica spora miedzy tym co bylo ale... Ogolnie mówiąc to typowe auto sprowadzone z zagranicy lecz trzeba dodac ze od araba albo turka a polacy kupuja za pol darmo z przebiegami 300-400tys a Twoj ile ma przebiegu? 100tys z groszem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi