Jump to content

CarPro Hydro2

malypb

Recommended Posts

Ponieważ test Gyeon CanCoat się zakończył, a nie miałem za dużo czasu na zabawę z samochodem to postanowiłem przetestować CarPro Hydro2.

Wytrzyma miesiąc czy nie? LOL :)

Auto zostalo przygotowane w następujący sposób:

Piana VP Snow Foam Combo v2 i po ok. 10 minutach spłukanie.

ShinyGarage Red Devil grubą warstwą na całe auto i od razu mycie rękawicą z CarPro Reset, spłukanie.

Pricbort MAC124 na całe auto, zostawiony na ok. 10 min i ponowne szybkie mycie z dokładnym płukaniem.

Glinkowanie z nowym nabytkiem, tzn. Clay Mitt czyli taka rękawica, która robi za glinkę. Delikatna wersja. Ale na to auto nie potrzeba innej.

I na koniec calość spryskana CarPro IronX, który pracował sobie z 10 min i potem po raz trzeci auto zostało szybko umyte.

Hydro2 aplikowałem na mokry samochód po kawałku, czyli spryskanie np. dachu i spłukanie, potem maska i spłukanie, itd.

Użyłem ok. 200ml gotowego produktu, czyli 50ml Hydro2 i 150ml wody.

Wiem, że to za dużo, ale to był mój pierwszy raz z tego typu sealantem i dawałem na bogato ;)

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Trzecie (i ostatnie w tym teście) mycie po 101 dniach ;)

Hydro2 nadal trzyma nieźle w wielu miejscach. Słabiej jest na dachu i dolnych partiach drzwi przednich.

Test kończę bo Hydro2 dowiodło swojej "mocy". Działa mniej więcej zgodnie z tym co obiecuje producent (w każdym razie na tym samochodzie ;)).

No własnie z tym przebiegiem to "dałem d...". Zupełnie zapomniałem zapisać :( Teraz jest trochę ponad 30tys i pamiętam, że na początku wakacji było ok 26tys, ale do prawie końca lipca był testowany CanCoat. Czyli można powiedzieć, że przebieg to coś w okolicach 2tys km (to jest auto głównie miejskie).