malypb Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 Ponieważ test Gyeon CanCoat się zakończył, a nie miałem za dużo czasu na zabawę z samochodem to postanowiłem przetestować CarPro Hydro2. Wytrzyma miesiąc czy nie? LOL Auto zostalo przygotowane w następujący sposób: Piana VP Snow Foam Combo v2 i po ok. 10 minutach spłukanie. ShinyGarage Red Devil grubą warstwą na całe auto i od razu mycie rękawicą z CarPro Reset, spłukanie. Pricbort MAC124 na całe auto, zostawiony na ok. 10 min i ponowne szybkie mycie z dokładnym płukaniem. Glinkowanie z nowym nabytkiem, tzn. Clay Mitt czyli taka rękawica, która robi za glinkę. Delikatna wersja. Ale na to auto nie potrzeba innej. I na koniec calość spryskana CarPro IronX, który pracował sobie z 10 min i potem po raz trzeci auto zostało szybko umyte. Hydro2 aplikowałem na mokry samochód po kawałku, czyli spryskanie np. dachu i spłukanie, potem maska i spłukanie, itd. Użyłem ok. 200ml gotowego produktu, czyli 50ml Hydro2 i 150ml wody. Wiem, że to za dużo, ale to był mój pierwszy raz z tego typu sealantem i dawałem na bogato
spinball_69 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Fajny test Ciekaw jestem trwałości produktu, zwłaszcza w porównaniu z WetCoatem
malypb Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Pierwsze mycie po 33 dniach Jak widać produkt trochę osłabł na dolnych partiach przednich drzwi (i tylko tam).
malypb Opublikowano 19 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Drugie mycie po 56 dniach, i dodatkowo test ADBL Vampire pod kątem skuteczności i bezpieczeństwa dla LSP.
atvmmz Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 malypb, Car pro dzielnie się trzyma po takim czasie. Lakier jest nadal śliski?
malypb Opublikowano 19 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Jest dosyć śliski. Nie tak jak po aplikacji, ale nadal czuć i widać "powłokę".
atvmmz Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 malypb, To tym bardziej dobry rezultat. Car Pro nie używałem ale w Wet Coat zakochałem się po pierwszej aplikacji i jak widzę osiągi mają podobne.
malypb Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Trzecie (i ostatnie w tym teście) mycie po 101 dniach Hydro2 nadal trzyma nieźle w wielu miejscach. Słabiej jest na dachu i dolnych partiach drzwi przednich. Test kończę bo Hydro2 dowiodło swojej "mocy". Działa mniej więcej zgodnie z tym co obiecuje producent (w każdym razie na tym samochodzie ).
spinball_69 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 malypb, dzięki za fajny test Jaki był przybliżony przebieg auta przez te 101 dni? Wygląda to naprawdę fajnie
malypb Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 No własnie z tym przebiegiem to "dałem d...". Zupełnie zapomniałem zapisać Teraz jest trochę ponad 30tys i pamiętam, że na początku wakacji było ok 26tys, ale do prawie końca lipca był testowany CanCoat. Czyli można powiedzieć, że przebieg to coś w okolicach 2tys km (to jest auto głównie miejskie).
Rekomendowane odpowiedzi