Arkadius3 Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 Mam mały problem ze skórami w moim Vel Satisie. O ile tylną kanapę doprowadziłem do ładu to mam problem z przednimi fotelami - najmniej 4 lata nikt ich nie czyścił. Strong cleaner colourlock poradził sobie z tyłem ale z przodem nie daje rady. Jakieś pomysły czym to ruszyć żeby nie uszkodzić skóry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavq Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 A APC próbowałeś? Tylko uważaj, żeby ze stężeniem nie przesadzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 Możesz napisać w jaki sposób czyścisz te fotele? Zasadowe środki typu APC się nie nadają do czyszczenia skóry. Znaczy można nawet środkami do mycia silników jak robią handlarze, ale po czasie skóra powie co o tym sądzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadius3 Posted July 24, 2014 Author Report Share Posted July 24, 2014 Szczoteczka z zestawu. Na szczotke piana i w kółeczko, potem ścieramy mf. Z tylnej kanapy wszystko puściło ale była mniej zabrudzona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian87 Posted August 15, 2014 Report Share Posted August 15, 2014 mam koncentrat do czyszczenia skór którego moc można regulować. Gdybyś chciał spróbować mogę Ci troszkę odlać i podesłać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor muzycom Posted August 25, 2014 Dystrybutor Report Share Posted August 25, 2014 Witam! Wstaw zdjęcia czego nie możesz usunąć. Najlepiej takie ogólne i zbliżenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyalf Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Może już zmywasz farbę a nie brud ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Odkopię temat. Ostatnio miałem bmw e46 z jasną tapicerką. Właściciel kiedy miał czas to dbał o nią zestawem gliptone. Na tylnej kanapie w brudzie były jasne plamki. Tak jakby ktoś pryskał czymś na szybę czy boczek i kapało na skórę. Tego brudu nie mogłem ruszyć stron cleanerem mimo, że podchodziłem ze 4 razy. Brew sobie i sztuce w najmniej widocznym miejscu użylem surfexa 1:20 i też nie dał rady. W innym miejscu, gdzie już uznałem, że skóra jest doczyszczona. Do zabezpieczenia użyłem Leather Protector z VP. Środek ten rozpuścił brud, który znajdował się na oparciu a wcześniej nie był widoczny. Zostały mazy jak wyschło. Zaaplikowałem drugi raz i brud zszedł. Dziwne bo ta skóra nie była zapuszczonym dziadem. Czego użyć następnym razem, tak aby było skutecznie i bezpiecznie? Koncentrat Tenzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rynek Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Co proponujecie do czyszczenia jasnej skóry? Czym najlepiej ja zabezpieczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbiz Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Rynek, spróbuj najpierw STRONG CLEANER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor leather-ottimo Posted July 30, 2015 Dystrybutor Report Share Posted July 30, 2015 Skontaktuj się z nami, mamy w swojej ofercie większość środków FENICE. http://leather-ottimo.pl/produkty/tapic ... yszczenia/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadius3 Posted January 1, 2016 Author Report Share Posted January 1, 2016 Odkopie... Finalnie pomęczyłem jeszcze strong cleanerem i udało mi się uzyskać zadowalający efekt. Nie jest idealnie ale cóż... Niestety etat + swoja działalność praca od 8 do 20 codziennie + rodzina nie pozwala mi póki co spędzać za dużo czasu przy aucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts