Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

walczę z boczkami i podłokietnikiem w Fordzie Mondeo MK3.

Największym problemem są miejsca, w których opiera się rękę lub, w których jest kontakt z ręką, np. koło klamki. Otóż miejsca te wydają się być tłuste i po przejechaniu po tych miejscach paznokciem robią się białe ślady (foto) (po przetarciu znikają).

5051326af39a49bfmed.jpg

To samo jest z podłokietnikiem. Próbowałem to czyścić takim APC (1:10) http://strefa-autokosmetyki.pl/pl/p/Val ... APC-1L/373 , ale nic nie daje.

Zastanawiałem się na kupnem APC od Megsa.

Proszę o poradę.

Dzięki

Posted

tez mam Mondeo Mk3 i środek lece APC SG Red Devil i jestok, roztwor na oko 1:8-1:10.

Posted

Dzięki za info, z tego co czytam to ten Diabel jest dosyć mocny, więc pewnie ruszy:)

Ostatnio wymieniałem podświetlenie licznika i jego biała obudowa lekko się przybrudziła przez 11 lat:) i ten APC, który kupiłem nawet tego nie ruszył

Posted

Jak masz już megsa to spróbuj mniej rozcieńczonym lub 100%. Też wydaje mi się, że to nie domyte. Spróbuj zamiast pędzlem to szczoteczką do zębów z twardym lub średnim włosiem ;)

Posted

Megsa właśnie będę zamawiał:) Dzięki za porady. Jak tylko wypróbuję to na pewno napisze jak poszło.