Moderator krd Opublikowano 6 Lipca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Zaintrygowany produktem do lakieru postanowilem przetestowac dedykowany srodek do felg. Jest on w postaci sprayu. Podczas aplikacji nic szczegolnego nie czulem, wiec mozna uznac, ze jest bezwonny. Wg producenta podaczas bezdotykowej aplikacji ma zabezpieczyc felgi przed pylem i brudem przez okres ok 4 tygodni. Felga zostala umyta kwasem oraz Shiny Garage Iron Off celem pozbycia sie wiekszosci syfu. Nastepnie wysuszona oraz odtluszona zmywaczem silikonowym. Dopiero potem zostala podzielona na pol i potraktowana wlasciwymi dla testu srodkami. Postanowilem porownac go z Sonaxem BSD gdyz chyba wiekszosc z was uzywa go jako qd do felg Ciezko bylo to uchwycic na zdjeciach ale felga stala sie zauwazalnie ciemniejsza zarowno po stronie BSD i Armor All'a. Po tym drugim jednak jakby bardziej szklista. Samochod teraz przez dluzszy czas nie bedzie myty, zeby zobaczyc czy rzeczywiscie sie sprawdza
Moderator krd Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 comando, nie mam pojecia, nieduzo. Czytalem, ze w teori opakowanie powinno starczyc na 8 kol.
Buczek21 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 U mnie to leży na felgach już z dobre 5-6 tyg i dalej daje rade. Jedyny minus który zauważyłem to długi czas schnięcia tego preparatu.Chodź nie psikałem jakoś bardzo na "bogato"...
Moderator krd Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Buczek21, dzis na dworze blisko 30 stopni wiec wysychal momentalnie
Artih Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Tu chyba BSD polegnie ... ale z miłą chęcią poobserwuję test
comando Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 U mnie na aplikację na komplet felg poszło około połowy puszki. Psikałem na bogato. Felgi po jednym dniu jazdy były brudne jak po tygodniu. Do tego ciężko się domywały. Nie wiem co poszło nie tak...
Hitchhiker Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2014 Ososbiście stosowałem raz i nie zauważyłem większej różnicy w tempie brudzenia się lub łatwości domywania
Lukas G Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 od jakis 4 lat uzywam tego srodka. Jest rewelacyjny ale praktycznie do pierwszego mycia/deszczu. Fakt jest taki ze felgi po 1k km dalej sa czyste.
Moderator krd Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2014 Mamy 2 tygodnie czasu i wyglada to tak Samochod zrobil moze ze 300km, trasa w deszczu rowniez byla.
Moderator krd Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2014 kita33, przeciez widac na zdjeciach. Produkt dziala
kita33 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2014 Produkt dziala To dobrze bo zaopatrzyłem się w 2 flaszki
Frycu75 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 krd, jak zwykle fajny teścik. Widać, że daje radę i lepszy od sonaxa. Zamierzasz wrzucić zdjęcia z mycia? Jestem ciekaw jak łatwo się domywa Moja puszka czeka na 17 po regeneracji
JM63 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 Też jakiś czas temu z ciekawości nałożyłem Armora na felgi do torowozu, ok 3 miesiące, przebieg może nie duży, ale intensywny. Felgi całe czarne, a bezdotyk doprowadził do stanu zadowalającego
kM3 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 krd ile produkty siedział u Ciebie na felgach?
Moderator krd Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 kM3, siedzial spokojnie kilka tys km i miesiac czasu. Obecnie auto stoi u mechanika i prawdopodobnie zostanie umyte, wiec nie bedzie widac. Mam jakies zalegle zdjecia na aparacie to zgram i pokaze.
wkamil Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 U mnie strasznie szybko zleciał... niemniej muszę przyznać, że po aplikacji efekt odpychania brudu był, nie przymierzając, jak na filmiku reklamowym. Poza tym aplikacja... z jednej strony fajna, bo psikanie z pewnością jest wygodniejsze niż smarowanie, ale z drugiej strony jak się ma felgi szprychowe to połowa specyfiku idzie w "kosmos". Podsumowując, ja drugi raz nie kupię.
Rekomendowane odpowiedzi